Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

VWS overweegt hoger beroep tegen thuiszorg-uitspraak

Het ministerie van VWS gaat mogelijk in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter over bezuinigingen in de thuiszorg.

Brancheorganisatie Actiz spande een kort geding aan, omdat ze het niet eens was met het voornemen om de zogenaamde bonus-malusregeling in 2009 te laten vervallen. De rechter stelde Actiz in het gelijk over de manier van uitvoering van de bezuiniging. De bezuiniging van 110 miljoen in 2009 zelf wordt door de rechter niet betwist.

Uitgaven AWBZ

Door de grote toename van de uitgaven in de AWBZ, moet VWS maatregelen nemen. Onder meer door het handhaven van de prijskorting van 3,5 procent op de maximum uurtarieven voor persoonlijke verzorging en ondersteunende begeleiding in de thuiszorg, die in 2008 is ingevoerd. Naar aanleiding van de uitspraak zal de staatssecretaris de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) aanwijzing geven de bonus-malusregeling ook in 2009 toe te passen. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

ActiZ wint rechtszaak tegen VWS
ActiZ daagt VWS vanwege convenant
ActiZ daag VWS om thuiszorgtarief
ActiZ: 'Wij hebben aan de bel getrokken'

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.