Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Iets meer tijd had LSP kunnen redden'

Had Nictiz iets meer tijd gehad om de resterende 1,6 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen, dan had het landelijk schakelpunt (LSP) gered kunnen worden. Dat zegt Nictiz-directeur Gert-Jan van Boven in een vraaggesprek met Computable.
'Iets meer tijd had LSP kunnen redden'

Een rondgang langs huisartsen, apothekers en ziekenhuizen leverde garanties op voor een bedrag van 5,6 miljoen euro. Nog eens 1,6 miljoen werd toegezegd onder voorwaarden. Het totaal van 7,2 miljoen euro was voldoende om door te gaan. Echter de 1,6 miljoen euro die is toegezegd onder voorwaarden, mocht niet worden meegeteld.

Ontmantelen

Aangezien er geen partij te vinden was die zich voor het ontbrekende bedrag garant wilde stellen, moest worden besloten om het LSP te ontmantelen. Ook minister Schippers van VWS kon geen helpende hand bied omdat de Eerste Kamer dit haar verboden heeft. (Zorgvisie/ICT

Lees ook:

VVD, PvdA en CDA dringen aan op behoud LSP
Doorstart landelijk epd mislukt wegens geldgebrek
Koepels geschokt door einde landelijk epd

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Klaas de Jonge

    Simpel toch...
    Gewoon weer de eigen bijdrage verhogen.
    Voor dit soort bijproducten van de gezondheids-INDUSTRIE.

Of registreer u om te kunnen reageren.