Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

BovenIJ publiceert sterftecijfer

Het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord heeft over de periode 2009-2011 een sterftecijfer van 88 behaald. Dat is onder het landelijk gemiddelde.
BovenIJ publiceert sterftecijfer

Onlangs heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek de gestandaardiseerde sterftecijfers bekend gemaakt over de periode 2009-2011. Bij het vaststellen van sterftecijfers wordt de volgende systematiek gebruikt. Het verwachte aantal sterfgevallen wordt op 100 gesteld. Daarbij wordt er rekening gehouden met het type patiënten dat in het ziekenhuis komt. Scoor je als ziekenhuis 100, dan zijn de sterfgevallen volgens verwachting. Scoor je minder dan 100, dan houdt dit in dat er relatief minder sterfgevallen plaatsvinden. Een score boven de 100 betekent dat er relatief meer sterfgevallen plaatsvinden. Het BovenIJ ziekenhuis heeft het in de jaren 2009-2011 beter gedaan, met een score van 88, dan het landelijk gemiddelde. Dit geldt zowel voor het totaal van de patiënten als ook voor specifieke patiëntengroepen, waaronder patiënten van 85 jaar en ouder en acute opnamen.

BovenIJ: openheid over sterftecijfers

Het BovenIJ ziekenhuis is blij met de resultaten en zal in de toekomst openheid van zaken geven over het sterftecijfer. Ben Doekhie, voorzitter Medisch Stafbestuur: ‘Als medisch specialisten zijn wij altijd bezig de zorg voor de aan ons toevertrouwde patiënten te verbeteren, ook in de meest kwetsbare situatie in iemands leven. Wij zijn er trots op dat de cijfers van het BovenIJ ziekenhuis laten zien dat we de zorg, samen met onze huisartsen in Amsterdam-Noord, ook voor de acute patiënt goed voor elkaar hebben.’ (Zorgvisie - Bart Kiers)

Lees ook:

BovenIJ uit rode cijfers
Bestuurder BovenIJ vertrekt

2 reacties

  • no-profile-image

    adje rem

    Dit is een schitterend advertorial. Voor euthanasie hoef je hier Helaas niet te solliciteren . Menzis zoekt nog , liefst onbedoelde , levenseindeklinieken ..... Sorry BovenY.

  • no-profile-image

    Willem

    God, wat is die pop-up irritant zeg! De meeste andere adverteerders zijn ten minste nog zo beleefd om er een kruisje bij te zetten, zodat het beeld-blokkerende gevaarte afgesloten kan worden...

Of registreer u om te kunnen reageren.