Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MRSA in centrum brandwonden van Maasstad Ziekenhuis

Sinds februari is er al een opnamestop in het brandwondencentrum van het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Dit vanwege een uitbraak van de MRSA-bacterie. Dat zei een woordvoerster maandag.
MRSA in centrum brandwonden van Maasstad Ziekenhuis

De MSRA bacterie werd in februari al in het Maasstadziekenhuis vastgesteld. Sindsdien geldt een opnamestop, totdat alle patiënten genezen zijn. Op dit moment zijn er nog twee patiënten besmet.

Protocollen

Volgens de woordvoerster zijn direct alle gebruikelijke protocollen in werking gezet. Zo werden besmette mensen geïsoleerd behandeld en andere patiënten gecontroleerd. Ook hebben alle behandelde patiënten een brief gekregen met de vraag of ze gecontroleerd willen worden. (Zorgvisie - ANP foto: Sander Koning)

Lees meer

Inspectie sleept microbiologen Maasstad voor de tuchtrechter
Anton Westerlaken gaat het Maasstad Ziekenhuis besturen
‘Enorme klebsiella-uitbraak Maasstad ziekenhuis was vermijdb...
Lemstra onderzoekt uitbraak bacterie in Maasstad

Carolien Stam

2 reacties

 • no-profile-image

  Inge

  Geachte heer,

  Een controle is altijd raadzaam, zeker wanneer er sprake is van mensen in de omgeving met een zwakkere of verminderde gezondheidstoestand.

 • no-profile-image

  Harry IJdo

  Beste , Mijn vraag gaat over medewerkers van ons bedrijf, ze zijn in de periode februari en maart werkzaam geweest op de brandwoden afdeling, dit ivm de gsm netwerk. Welke risico,s hebben deze mensen gelopen? moeten ze nog onderzocht worden op de bacterie? Mochten hun zwakke familieledenhebben brengt dit dan gevaar met zich mee?

  Hoop dat u hierop een antwoord kan geven.
  Met vriendelijke groet
  harry.ydo@koningenhartman.com

Of registreer u om te kunnen reageren.