Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

MRSA in centrum brandwonden van Maasstad Ziekenhuis

Redacteur KinderopvangTotaal
Sinds februari is er al een opnamestop in het brandwondencentrum van het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Dit vanwege een uitbraak van de MRSA-bacterie. Dat zei een woordvoerster maandag.
MRSA in centrum brandwonden van Maasstad Ziekenhuis

De MSRA bacterie werd in februari al in het Maasstadziekenhuis vastgesteld. Sindsdien geldt een opnamestop, totdat alle patiënten genezen zijn. Op dit moment zijn er nog twee patiënten besmet.

Protocollen

Volgens de woordvoerster zijn direct alle gebruikelijke protocollen in werking gezet. Zo werden besmette mensen geïsoleerd behandeld en andere patiënten gecontroleerd. Ook hebben alle behandelde patiënten een brief gekregen met de vraag of ze gecontroleerd willen worden. (Zorgvisie – ANP foto: Sander Koning)

Lees meer

Inspectie sleept microbiologen Maasstad voor de tuchtrechter

Anton Westerlaken gaat het Maasstad Ziekenhuis besturen

‘Enorme klebsiella-uitbraak Maasstad ziekenhuis was vermijdb…

Lemstra onderzoekt uitbraak bacterie in Maasstad

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Beste , Mijn vraag gaat over medewerkers van ons bedrijf, ze zijn in de periode februari en maart werkzaam geweest op de brandwoden afdeling, dit ivm de gsm netwerk. Welke risico,s hebben deze mensen gelopen? moeten ze nog onderzocht worden op de bacterie? Mochten hun zwakke familieledenhebben brengt dit dan gevaar met zich mee?
    Hoop dat u hierop een antwoord kan geven.
    Met vriendelijke groet
    harry.ydo@koningenhartman.com

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.