Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Martin van Rijn wordt staatssecretaris van VWS

Martin van Rijn (PvdA) van pensioenfonds PGGM wordt de nieuwe staatssecretaris van VWS. Hij volgt Marlies Veldhuijzen van Zanten op, die niet terugkeert in de politiek. Zo melden het Financieele Dagblad en de Volkskrant.
Martin van Rijn wordt staatssecretaris van VWS

Van Rijn is CEO bij coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Hij is tot voorzitter van de raad van toezicht benoemd door het Ministerie van OC&W. Van 2003 tot 2008 was Van Rijn directeur-generaal Gezondheidszorg bij het ministerie van VWS. Hij was verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet. Eerder werkte hij onder meer bij de ministeries van VROM en BZK. Bij dit laatste ministerie deed Van Rijn onderzoek naar de knelpunten in de arbeidsmarkt voor de collectieve sector. Sinds 2009 is Van Rijn voorzitter van de Raad van Commissarissen van het samenwerkingsverband Espria/Woonzorg Nederland. In 2011 werd Van Rijn voorzitter van het duurzame ondernemersplatform De Groene Zaak, een platform van duurzame koplopers in Nederland.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Erik van 't Woud )

4 reacties

 • no-profile-image

  Marcel

  blij dat ie weg is! alleen jammer dat ie nog als staatssecretaris aan de slag mag. Nu nog de raad van toezicht die dit soort beloningen goedkeurt weg.

 • no-profile-image

  NC

  Schandalig, een pensioenfonds kan dit geld beter besteden, dit land is echt de weg kwijt.

 • no-profile-image

  PK

  De hypocriete PvdA'er met een inkomen van 500000€ die gaat helpen om de vrijgevestigd medisch specialisten in loondienst te krijgen!
  Als hij mij dan ook zijn semipublieke sector PGGM salaris biedt.. dan ga ik per vandaag in loondienst

 • no-profile-image

  Merel

  Hier ben ik wel blij mee. Als pensioenman deed hij te weinig aan de beheerskosten, maar daar wist hij ook niet veel van, terwijl hij de zorg beter begrijpt dan menigeen.

Of registreer u om te kunnen reageren.