Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Martin van Rijn wordt staatssecretaris van VWS

Mark van Dorresteijn
Martin van Rijn (PvdA) van pensioenfonds PGGM wordt de nieuwe staatssecretaris van VWS. Hij volgt Marlies Veldhuijzen van Zanten op, die niet terugkeert in de politiek. Zo melden het Financieele Dagblad en de Volkskrant.
Martin van Rijn wordt staatssecretaris van VWS

Van Rijn is CEO bij coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Hij is tot voorzitter van de raad van toezicht benoemd door het Ministerie van OC&W. Van 2003 tot 2008 was Van Rijn directeur-generaal Gezondheidszorg bij het ministerie van VWS. Hij was verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet. Eerder werkte hij onder meer bij de ministeries van VROM en BZK. Bij dit laatste ministerie deed Van Rijn onderzoek naar de knelpunten in de arbeidsmarkt voor de collectieve sector. Sinds 2009 is Van Rijn voorzitter van de Raad van Commissarissen van het samenwerkingsverband Espria/Woonzorg Nederland. In 2011 werd Van Rijn voorzitter van het duurzame ondernemersplatform De Groene Zaak, een platform van duurzame koplopers in Nederland.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Erik van ’t Woud )

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.