Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Dennis van Veghel Talent van het Jaar 2013

De prijs voor het Talent van het Jaar, de meest talentvolle jonge zorgmanager, is dit jaar gewonnen door Dennis van Veghel. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door vakblad Zorgvisie.
Dennis van Veghel
Dennis van Veghel - Foto: Koos Groenewold

Dennis van Veghel is manager van de maatschap cardiologie en cardiothoracale chirurgie in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Hij is projectleider van het project Meetbaar Beter dat de resultaten van behandelingen door de maatschap transparant maakt voor patiënten en verzekeraars.

Talent van het Jaar 2013

'Van Veghel is erg gericht op de patiënt. Inhoudelijk sterk en heeft een boeiend verhaal. Hij heeft een zekere bescheidenheid, maar is duidelijk over zijn eigen rol als manager. Tot slot is hij sterk in het leggen van relaties en het betrekken van anderen bij zijn project', aldus juryvoorzitter André Rouvoet over de prestaties van Dennis van Veghel. Het Talent van het Jaar ontvangt dit jaar van Fonds NutsOhra een bedrag van 50.000 euro voor het uitvoeren van een project dat de zorg verbetert. Daarnaast heeft de winnaar de Zorgvisie Grow/work Talent van het Jaar award uitgereikt gekregen, een beeldje dat vervaardigd is door de kunstenaar Ruurd Hallema.

Verkiezing
De verkiezing van het Talent van het Jaar heeft vanmiddag plaatsgevonden na een intensieve selectieprocedure die is afgerond met een live presentatie tijdens een congres van Zorgvisie in Breukelen. Naast Dennis van Veghel dongen mee naar de prijs:

Tim Roldaan, clusterdirecteur bij de MC Groep in de Noordoostpolder. Hij heeft een project geleid voor de inkoop van zelfbereide cytostatica en reumamedicijnen. De verspilling van medicijnen is teruggebracht tot bijna nul.

Marcel van Borren, klinisch chemicus in opleiding bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Hij heeft mede de POCT-test (Point-Of-Care) ontwikkeld die het voor huisartsen mogelijk maakt om in de praktijk laboratoriumtesten uit te voeren.

Talent van het jaar 2012
Vorig jaar is de prijs gewonnen door Kim van Leeuwen, tegenwoordig teamleider van de afdeling longziekten in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Foto

 • Dennis van Veghel (Talent van het Jaar 2013) en Olof Suttorp (Zorgmanager van het Jaar 2013)

  Dennis van Veghel (Talent van het Jaar 2013) en Olof Suttorp (Zorgmanager van het Jaar 2013)

  Foto: Koos Groenewold

Eén reactie

 • mkoomans

  Beste Dennis,
  Van harte gefeliciteerd met deze mooie erkenning van je talent en harde werk. Ik ben blij dat we de afgelopen jaren hebben kunnen samenwerken oa aan het succes van Meetbaar Beter. Je toewijding, gevoel voor balans en daadkracht hebben het verschil gemaakt! De samenwerking tussen Catharina Ziekenhuis, Antonius en The Decision Group in Meetbaar Beter in het toepassen van Value-based Healthcare (vbhc.eu)is met recht baanbrekend in NL. Top!
  Maarten Koomans, Partner The Decision Group

Of registreer u om te kunnen reageren.