Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Wouter Bos niet vervangen

Erik-Jan Vlieger en Mariska van de Luur nemen de leiding over van de groep gezondheidszorg van KPMG na het vertrek van Wouter Bos. Zij zijn nu al het aanspreekpunt van respectievelijk de adviespraktijk en de auditpraktijk. Wouter Bos wordt niet vervangen. Dat zegt KPMG.
Wouter Bos niet vervangen

'Het belangrijkste thema waar we ons op richten, blijft de waarde van de zorg voor de patiënt en hoe je die waarde kunt optimaliseren. Ook bij de audits wordt steeds meer naar de kwaliteit van de zorg gekeken', aldus Erik-Jan Vlieger.


Afdeling gezondheidszorg
Wouter Bos trad in oktober 2010 aan als hoofd van de afdeling gezondheidszorg van KPMG. Nog geen jaar later nam hij Plexus in Breukelen over. Met dit door Jaap Maljers opgerichte bedrijf haalde hij een gerenommeerde partij binnenboord met zorginhoudelijke expertise. Begin vorig jaar werd het kleine Tibbe Company overgenomen. Bij de zorggroep van KPMG werken in totaal tweehonderd accountants en adviseurs.

5 reacties

  • fred

    Geachte lezer,
    Het is wel laat,maar Wouter Bos blijkt een uitstekend ziekenhuisbestuurder te zijn.
    Met zijn expertise moet het mogelijk zijn om van de not-for-profit sector een goede sector te maken
    Vriendelijke groet

  • Joshua

    Leuk zo'n kaartvriendje erbij. Ze hadden iemand nodig !
    Bij KPMG vals gespeeld?

  • does

    Ik had ongeveer dezelfde ideeën als Jan en Joshua. Goed voor KPMG.

  • Joshua

    Als hij zo makkelijk kan worden wegbezuinigd, dan stelde het/hij ook niet veel voor. Wat zijn ze blij dat zij hem kwijt zijn, denk je dan! Veel plezier met hem Vumc!!

  • Jan C

    Zou ik ook niet vervangen. Als je afweegt wat hun bijdrage is in verhouding tot de kosten post (salaris, bonus, auto, eindeloze declaraties, die vaak alleen al meer zijn dan een hardwerkende Nederlander verdiend en nog veel meer) is de keuze snel gemaakt: slim zijn en niet vervangen.
    Bijkomend voordeel: ze kunnen ook geen kwaad of grenzeloze ergernis aanrichten zoals Hoogervorst of miljoenen of miljarden verprutsen zoals bij Feyra en de Zorg en noem er nog maar tien op.

Of registreer u om te kunnen reageren.