Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Toch definitief einde thuishulp Sensire

Thuiszorgorganisatie Sensire zet het voorgenomen ontslag van 1100 medewerkers door, ondanks alle protesten en het gesprek met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) afgelopen maandag. Onderzoek naar alternatieven leverde volgens Sensire geen juridisch haalbare oplossing op, zo liet de directie woensdag weten.
Toch definitief einde thuishulp Sensire

 

 

Een ontslagvergunning is door het UWV al verleend. ,,De gemeenten kunnen ons geen garanties geven over het tarief en het volume. Ook kunnen gemeenten Sensire geen meerjarenperspectief bieden'', zo valt op de website van de Achterhoekse organisatie te lezen. (ANP)

2 reacties

  • Jan C

    U hoeft mijn bericht van 5 dagen geleden niet op te zoeken.
    Daar vermeld ik in: ontslag gaat gewoon door.
    van Rijn had de oplossing: dat noemde ik toen stemmenwinst; ook dat klopte.

  • Boers

    Sensire heeft van twee walletjes gesnoept door enerzijds thuiszorgers te ontslaan en anderzijds toch met thuiszorg door te willen gaan. Dat is juridisch niet mogelijk en dus valt alles nu als een kaartenhuis in elkaar. In normaal nederlands wilde Sensire gewoon sjoemelen en eigen personeel via aparte BV-tjes aan het werk zetten voor minder loon. Sensire speelt een vuil spelletje over de ruggen van haar eigen personeel en cliënten. Schandalig!

Of registreer u om te kunnen reageren.