Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inschrijving Zorgmanager van het Jaar 2015 van start

De inschrijving voor Zorgmanager van het Jaar 2015 staat open. Kandidaten kunnen worden voorgedragen tot 31 december 2014. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een eindverantwoordelijke manager in de zorg die een bijzondere prestatie heeft geleverd die tot de verbeelding spreekt. De winnaar wordt bekendgemaakt in het voorjaar van 2015.
Inschrijving Zorgmanager van het Jaar 2015 van start

De prijs voor de Zorgmanager van het Jaar is de meest gerenommeerde managementprijs in de zorgsector. Met de uitreiking van de prijs worden de managementprestaties van bestuurders in de gezondheidszorg in de schijnwerpers gezet. De omstandigheden voor zorgmanagers zijn momenteel extra uitdagend door de transitie van de langdurige zorg en door een aantal ingewikkelde dossiers zoals de integratie van de medisch specialisten in de ziekenhuisorganisaties. De veranderingen vergen veel stuurmanskunst en vindingrijkheid van de bestuurders. Tegelijk is er een grote maatschappelijke druk om beloningen van bestuurders te verlagen.

Willy Spaan

In 2014 is de prijs gewonnen door bestuursvoorzitter Willy Spaan van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch voor de bijzondere manier waarop hij zich heeft ingezet om de kwaliteit van de geboden zorg in zijn organisatie te vergroten. Zelf omschrijft hij zijn stijl van besturen als 'dienstbaar en toetsbaar'. Het jaar daarvoor is de prijs gewonnen door bestuursvoorzitter Olof Suttorp van het Amphia Ziekenhuis in Breda. Voorgaande winnaars zijn bestuursvoorzitter Greet Prins van de Stichting Philadelphia Zorg en Rob Dillmann, tegenwoordig bestuursvoorzitter van de Isala Klinieken. Andere Zorgmanagers van het Jaar zijn Marjanne Sint, Frits Verschoor en Eelco Damen.

Zorgmanager van het Jaar 2015

Meer over de prijs, criteria, procedure en het traject

Aanmeldformulier

Dossier Zorgmanager van het Jaar

 

Of registreer u om te kunnen reageren.