Aanbieders wijkverpleging teren in op eigen vermogen’

Zorgaanbieders kunnen de wijkverpleging nauwelijks of niet kostendekkend leveren. De tarieven die zorgverzekeraars betalen zijn te laag. Veel aanbieders krijgen geen volledige compensatie voor de stijging van de lonen. Dat zegt brancheorganisatie ActiZ.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
strijd om tarieven wijkverpleging
Een gebrek aan de juiste financiële prikkels zorgt er onder meer voor dat ontschotting in de zorg nog niet is gelukt. Beeld: Fotomek/Fotolia

Zorgverzekeraars zullen de stijging van de lonen in de ouderenzorg rechtstreeks verwerken in de tarieven. Dat hebben zorgaanbieders, zorgverzekeraars en het ministerie van VWS afgesproken in het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging in juni 2018. Alleen gebeurt dat in praktijk vaak niet. ActiZ ontvangt veel signalen van zorgaanbieders die de loonsverhoging van 4 procent maar voor een deel krijgen vergoed.

Compensatie voor inkomensstijging

‘Zorgverzekeraars mogen bij individuele aanbieders een korting toepassen als ze daar goede redenen voor hebben’, zegt Fundis-bestuurder Jeroen van den Oever namens ActiZ. ‘Maar het is onwaarschijnlijk dat dit het geval is bij een heleboel aanbieders. We zien nu

1
1944

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.