Aantal patiëntportalen in ziekenhuizen verdriedubbeld

Het aantal ziekenhuizen dat een patiëntportaal aanbiedt, is sinds vorig jaar verdriedubbeld van 7,78 procent naar 22,61 procent. De informatie en functionaliteiten die in de portalen beschikbaar zijn, blijven echter beperkt. Dat blijkt uit het ‘Onderzoek patiëntportalen 2016’ van M&I/Partners.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

Uit de enquête onder 84 ziekenhuizen blijkt dat ondanks de forse groei van het aantal patiëntportalen nog lang niet alle portalen alle medische data ter beschikking hebben. Dat komt doordat binnen 22,61 procent van de ziekenhuizen die een patiëntportaal aanbieden, nog steeds niet alle specialismen deelnemen aan het portaal. Patiënten hebben hierdoor nog geen toegang tot alle medische gegevens en kunnen niet bij alle specialismen online een afspraak inplannen. ‘Ziekenhuizen die momenteel bezig zijn met de implementatie van een nieuw epd of een epd-upgrade en nog geen patiëntportaal aanbieden, zien dit als belangrijk speerpunt van de epd-strategie’, schrijven de onderzoekers.

0
52

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.