Ab Klink in bestuur VGZ

Voormalig minister van VWS Ab Klink treedt op 1 januari aanstaande toe tot de raad van bestuur van zorgverzekeraar VGZ, waar hij verantwoordelijk wordt voor de zorginkoop.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ab Klink in bestuur VGZ

Klink is sinds juni 2011 werkzaam bij het adviesbureau Booz & Company. Daar geeft hij leiding aan de adviestak voor de zorg. Klink blijft wel deeltijdhoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij de leerstoel Zorg, arbeidsmarkt en politieke sturing bezet.
Klink was decennia lang actief voor het CDA. Hij was als directeur van het wetenschappelijke bureau van de partij de ideoloog van de kabinetten van Jan Peter Balkenende, tot hij zelf in 2007 minister werd in het kabinet CDA, PvdA en ChristenUnie.

14
81

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

14 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. ZN is de pluche vangnet voor politici van diverse pluimage.
  ZN is het wiel van de baantjescarrousel in de ‘ons-kent-ons’ kringen.
  ZN levert grote werkgelegenheid op voor adviseurs, economen, journalisten, managers, ICT-ers, en ga maar door.
  ZN rules!
  En dit is dus precies de reden waarom vanuit de politiek dit asociale zorgstelsel nooit en te nimmer kritiek zal krijgen: ‘never bite the hand that feeds you. ‘

 3. hou er wel rekening mee, dat men ervan uitgaat, dat er enorme geldsommen mee gemoeid gaan en dat rekenkammers met mannen met verstand gewoon weg voorbij gegaan wordt als er belangenverstrengeling ermee gemoeid is
  DUS VOOR BELANGRIJKE ORDERS MOET EEN COMMISSIE(desnoods vrijwilligers, maar daar vrees ik bij dat ze hiervoor niet in de rij staan!)BESLISSEN
  EN MENSEN,DIE BUITEN HET POTJE PISSEN AANSPRAKELIJK STELLEN?

 4. Laat hem eerst maar eens leren hoe je Griepspuiten goed in te kopen. Wat een incompetente dwaas. Het blijkt wel weer dat je niet veel hoeft te kunnen om op zo’n positie terecht te komen. Heeft hij ooit verantwoording afgelegd voor de grootste miskleun in de zorg vd afgelopen jaren?

 5. Arme cliënten, nou trok deze ziektenkostenverzekeraar al menigeen het vel over de oren, komen ze aan met de grootste kruidenier uit de politieke arena. Hij praat al zuinig, ziet er zuinig uit, dat wordt een dolle boel daar bij VGZ voor cliënt of aanbieder……

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.