Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ABN AMRO was ‘onprofessioneel Slotervaart beu’

ABN AMRO is vorig jaar afgehaakt bij de overname van het Slotervaartziekenhuis vanwege “onprofessioneel gedrag” van de toenmalige raad van bestuur van het ziekenhuis.
ABN AMRO was 'onprofessioneel Slotervaart beu'

Mede hierdoor werd de weg vrijgemaakt voor de huidige eigenaar Meromi BV. De overnameperikelen rond het Slotervaart bereikten vorig jaar augustus een hoogtepunt. Lange tijd leek een consortium waarin naast ABN AMRO zorginstelling Cordaan en woningbouwverenigingen het Oosten en De Key participeerden, de beste papieren te hebben. De overeenkomst ketste op het allerlaatste moment af.

‘Eerst geld zien’

Directeur Healthcare & Public Sector Miriam Dragstra van ABN AMRO wijt het mislukken aan “bijzonder onprofessioneel gedrag van de verkopende partij”. “De houding van de bestuurders was –om het simpel te zeggen –: we willen eerst geld zien, daarna laten we zien wat je kunt kopen.”

Waarom?

Dragstra deed haar uitlatingen tijdens het jaarlijkse top-100-event. Ze reageerde daarmee op opmerkingen van toezichthouder Frits Voermans van Cordaan die zich tijdens de bijeenkomst publiekelijk afvroeg waarom de bank het Slotervaart de rug toekeerde, waar een particuliere partij de stap wel aandurfde.

‘Onprofessioneel’

Naast de “onprofessionele” opstelling bij de toenmalige Slotervaarttop, wees Dragstra op het onalledaagse karakter van de transactie. “Het was voor de eerste keer dat er een partij beschikbaar kwam in de markt. Alleen al om die reden was het aftasten, daar hebben alle deelnemende partijen last van gehad. Wij hebben het afketsen zeer betreurd, want we hadden de stap uit strategisch oogpunt dolgraag willen zetten.”

Nog altijd een ‘risicovolle keuze’

Om de schijn weg te nemen dat hij ABN AMRO slappe knieën verweet, onderschreef Voermans “de analyse van het proces”. Volgens Voermans is de overname door Meromi nog altijd een “risicovolle keuze”: “Het is voor de patiënt te hopen dat de onderneming slaagt, want zo krijgen we een level playing field, waardoor we op een betere manier naar de patiëntenzorg in Amsterdam kunnen kijken.” (Zorgvisie – pvdp)

Lees ook:

Voor meer artikelen over het Slotervaart ziekenhuis, klik hier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.