Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Abseilen van Euromast op Dag van de Verpleging

Zorgmedewerkers worden vandaag in het zonnetje gezet door middel van grote doeken die om twaalf uur op twaalf plaatsen in het land aan de gevels van gebouwen zullen verschijnen. Vanaf de Euromast in Rotterdam zal een zorgverlener al abseilend het geveldoek naar beneden halen. Dit alles in het kader van de Dag van de Verpleging.
Abseilen van Euromast op Dag van de Verpleging

Op de geveldoeken staat de tekst ‘Wij bedanken iedereen die tijd maakt voor de zorg’. Dit is een initiatief van de door zorgaanbieders gestarte campagne ‘Mijn tijd voor de zorg’. Op 12 mei, de verjaardag van Florence Nightingale, is het de Internationale Dag van de Verpleging. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden in de gezondheidszorg. In veel zorginstellingen zijn er op en rond 12 mei kleine en grote activiteiten. Verpleegkundigen en ook verzorgenden laten daarmee zien wat hun waarde is voor de gezondheidszorg.

Euromast

Vanaf de Euromast in Rotterdam rolt Cindy, verzorgende bij Frankeland, centrum voor verzorgd wonen, verpleging en welzijn, het geveldoek naar beneden. In Groningen hangt Froukje, wijkverpleegkundige bij Thuiszorg Groningen, het doek aan de St. Jozefkerk. In Utrecht op het ActiZ-kantoor en in Eindhoven op de Groene toren hangen ook geveldoeken. En in Den Haag, Tilburg, Veghel en omstreken en Delft staan ook zorgmedewerkers via de geveldoeken in het zonnetje. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verpleegkundigen hebben last van kwaliteitsindicatoren

Arbeidsproductiviteit kraamverzorgenden opvallend hoog

Verpleegkundigen vaker in gewetensnood

Ziekenhuizen starten project Tijd voor Zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.