Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AbvaKabo en Loek Winter weer in onderhandeling

Vakbondsbestuurder Wim van der Hoorn van AbvaKabo gaat 5 januari opnieuw om tafel met Loek Winter over een sociaal plan voor de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.

Vorige week woensdag brak de vakbondsbestuurder de onderhandelingen met Winter af, omdat de afvloeiingsregelingen veel weg zouden hebben van wurgcontracten. De nieuwe raad van bestuur van Winters MC Groep zou volgens Van der Hoorn hebben toegegeven dat het stuk erg kort door de bocht is. In het nieuwe sociaal plan wil Van der Hoorn vastgelegd hebben dat boventallig personeel aan gelijkwaardig werk moet worden geholpen. De MC Groep zegt driehonderd mensen kwijt te moeten.

Werknemers IJsselmeerziekenhuizen

De nieuwe eigenaar van het ziekenhuis wil overgaan tot ontslag als werknemers nog geen ander werk hebben gevonden. Hier is de AbvoKabo het niet mee eens en dat wordt besproken in januari. De vakbondsbestuurder verwacht niet dat veel mensen gedwongen weg moeten, omdat veel medewerkers de afgelopen tijd al uit eigen beweging zijn vertrokken. (ANP)

Lees ook:

Loek Winter eigenaar IJsselmeerziekenhuizen

Overheid in raad van toezicht IJsselmeerziekenhuizen

Akkoord over IJsselmeerziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.