Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo FNV presenteert wensenlijst voor de Wmo

Gemeenten moeten contracten voor drie tot vijf jaar sluiten met thuiszorgaanbieders in de Wmo. Dat is een van de speerpunten voor de Wmo die Abvakabo FNV vandaag formuleert.
Abvakabo FNV presenteert wensenlijst voor de Wmo

Volgens de vakbond wordt de thuiszorg er beter op als gemeenten langlopende contracten afsluiten met zorgaanbieders. Er moet dan wel een tussentijdse evaluatie komen op de kwaliteit van de zorgaanbieder. “Alleen zo komt er continuïteit en rust in de thuiszorg”, aldus Abvakabo FNV.

Speerpunten vakbond

Verder wil de bond dat nieuwe zorgaanbieders die een aanbesteding gewonnen hebben bij contractwisseling alle werknemers één op één op basis van de Wet Overgang Ondernemingen overnemen van de verliezende partij. Ook moeten de thuiszorgtarieven worden gebaseerd op FWG 15 van de cao voor Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg, en niet op de cao voor schoonmaakbedrijven. De thuiszorgers moeten een functiebeschrijving krijgen waarin zowel contact, als signalering, begeleiding en ondersteuning zijn opgenomen. Indicering moet ook worden overgenomen in de functie-eisen. Er moet meer aandacht komen voor opleiding en ontwikkeling van werknemers. De thuiszorgverlener moet meer verantwoordelijkheid krijgen; ook voor de indicering. En ten slotte moet volgens de vakbond de alfahulpconstructie verboden worden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Focus op geld

VNG tegen Wmo-wet Agnes Kant

Vakbond noemt tarieven thuiszorg te laag

Tweede Kamer past Wmo aan

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.