Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Abvakabo hekelt TSN vanwege slechte administratie

Werknemers van Thuiszorg Service Nederland (TSN) klagen over de salarisadministratie van het thuiszorgbedrijf. Dat meldt dagblad De Telegraaf. Het komt vaak voor dat salarisstrookjes niet alle gewerkte uren bevatten.
Abvakabo hekelt TSN vanwege slechte administratie

Vakbond Abvakabo FNV heeft inmiddels geen geduld meer met het falende betalingsbeleid van TSN en bereidt acties voor, aldus de krant. Volgens vakbondbestuurder Fred Seifert ligt de basis van het probleem bij TSN voor een deel bij het automatiseringssysteem dat de organisatie gebruikt. Dat zou ervoor zorgen dat personeel het salaris maar deels of helemaal niet krijgt uitbetaald. Een ander probleem is volgens de bond dat de verzorging van vervangers bij ziekte slecht geregeld is. De weinige planners die het bedrijf in dienst heeft, slagen er niet vaak in vervanging te vinden zodat zieke medewerkers daar zelf achteraan moeten.

Salarisadministratie

Volgens TSN is er niks aan de hand en hebben de huidige perikelen vooral te maken met twee overnames, een forse groei in personeel en nieuwe gunningen door gemeenten “We hebben in januari twee overnames gedaan, waarbij onder meer een gefailleerde onderneming zat. Daarnaast zijn we overgegaan op een nieuw salarisadministratiesysteem”, zo laat financieel directeur Huub Gerard van TSN in de krant weten. “Het zou kunnen dat daardoor nog wat fouten worden gemaakt, omdat door de overgang van het ene systeem naar het andere niet alles goed is overgenomen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Wethouder waarschuwt thuiszorgorganisatie TSN

TSN en Aveant winnaars Utrechtse aanbesteding

Strijd om thuiszorg in Twente tussen TSN en Tzorg

TSN wil fuseren met Amant

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Beste medewerker(ster),
    Mijn gescheide schoonzuster is ten einde raad; zij heeft een deeltijdbaan in het onderwijs, en zij werkt in de thuiszorg bij TSN, daar heeft zij een 16 uren contract. Ongeveer een maand geleden heeft zij haar voet gebroken, loopt in het gips en mag er voolopig nog niet op staan. Nu zou ze eind deze maand haar vaste contract krijgen bij TSN, echter door haar gebroken voet denkt TSN daar anders over, en hebben zij haar uitgeschreven, er komt nu dus geen inkomsten meer binnen, mijn schoonzuster moet alles alleen opbrengen, wat al moielijk ging in de oude situatie, nu het inkomen wegvalt van TSN is zij echt ten einde raad, wat moet zijn doen, kan dit zomaar heeft ze recht op een soort uitkering en waar kan ze die aanvragen. Ik hoop dat u mij kunt helpen, want ze zit op dit moment enorm in de problemen. Alvast bedankt voor uw eventuele reactie.
    Mvg Hans Broers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.