Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Accolade scheidt wonen en zorg

De zorgorganisatie Accolade in Bosch en Duin zit midden in de transitie naar de nieuwe ouderenzorg. De organisatie gaat een aantal verzorgingshuisappartementen verhuren als reguliere appartementen. Bovendien schaalt het een verpleeghuis op naar een hogere zorgzwaarte.
Accolade scheidt wonen en zorg
Foto: ANP Photo

Volgens bestuurssecretaris Joke de Leeuw van Accolade gaan de eerste appartementen in september de vrije huurmarkt op. ‘We doen dat geleidelijk aan. We beginnen met ongeveer vijf appartementen van twee complexen. We breiden dan uit met meer appartementen naar mate de vraag toeneemt.’ De Leeuw verwacht voldoende animo van huurders, ook omdat Accolade al een aantal mensen met een zorgzwaartepakket van niveau 1 en 2 op de wachtlijst heeft staan. ‘Deze mensen zullen naar verwachting de huurprijs niet te hoog vinden. In veel gevallen betalen mensen in intramurale instellingen ook een hoge eigen bijdrage’. De huur is afhankelijk van de

5
44

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.