Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Accolade scheidt wonen en zorg

De zorgorganisatie Accolade in Bosch en Duin zit midden in de transitie naar de nieuwe ouderenzorg. De organisatie gaat een aantal verzorgingshuisappartementen verhuren als reguliere appartementen. Bovendien schaalt het een verpleeghuis op naar een hogere zorgzwaarte.
Accolade scheidt wonen en zorg
Foto: ANP Photo
Premium

Volgens bestuurssecretaris Joke de Leeuw

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Goede stap richting transparantie!
   In de beste praktijk, NL en b.v. België kost een dag incl. eten en enige basiszorg van 4 uur per week € 51,–. Voor wonen sec is hierin € 22,– begrepen incl. onderhoud en energie.
   Nu nog transparant maken wat het management kost en normatief bepalen wat het maximaal mag kosten, incl. allerlei ondersteunende stafdiensten ( dus 1000 zorgdirecteuren, houdt u vast!!!). Pas als we echt goed meten waar we nu die ca € 30 miljard aan uitgeven kunnen het stelsel opschonen van allerlei gedoe waar de bewoners en patiënten niet om vragen. Ik vermoed dat de bedrijsmatige kijk van de verzekeraars als katalysator kan werken. Achmea c.s. houdt vol en ga naar een door klantenvraag gestuurd model waarin ook de pariënt weer centraal staat. Dan kan het beter, goedkoper en leuker worden.
   Louis Tjoeng

  2. Lees alle reacties
  3. Ooit zei een hoofd van een zeer grote bedrijfs controle, security en fraudebestrijdings afdeling: ‘Let er op, het komt niet of slechts hoogst zelden voor dat dei figuren van mentaliteit veranderen’.
   Jammer (voor pro-zorg hierboven) dat geldt dan ook voor bestuurderen van zorg en verpleeginstellingen.
   De patient is en blijft de dupe.

  4. Goede zaak: scheiden van wonen en zorg. In een artikel las ik dat er in verpleeg- en verzorgingshuizen gemiddeld € 190 euro per dag p.p. betaald wordt. Een echtpaar zou dan 30/31 x €380 euro(2×190) betalen= in de maand/ dus: € 11780,- per maand voor zorg en wonen. Per jaar: € 141360,- Als je als echtpaar nu € 500/700 € betaald maand aan huur en iets aan elektra en gas en dan alleen die zorg kunt afnemen die je nodig hebt zoals bij thuiszorg gebeurt, lijkt het me raar dat we op die bijna 11780,- gemiddeld blijven komen. De kosten zullen omlaag gaan en ja de direkteuren en managers zullen minder moeten verdienen om het kostenplaatje rond te krijgen.Het geld dat de er bespaard wordt kan weer naar de handen aan het bed gaan; ten goede komen aan aandacht en warmte in de zorg en het vereenvoudigen van de regels. Even doorbijten nog met zn allen. We moeten snappen dat het systeem niet deugt en dat er met alle macht van verschillende kanten het besef is doorgebroken dat er misbruik van gemaakt is omdat dit gemakkelijk kon maar dat dit gaat veranderen. Jarenlang zijn zorgwerkers als citroenen uitgeperst en moesten de paradoxale boodschaps maar zien te verwerken dat ze kwaliteit moesten leveren terwijl het geen tijd mocht kosten. Vakbonden houden nu naast de arbeidsvoorwaarden (God zij dank) ook de arbeidsomstandigeheden(werkdruk) in de gaten maar verandering kost tijd- veel tijd.

  5. Nu is de zorg in de huizen veelal zeer slecht door slecht opgeleid personeel of personeel dat zo van de straat lijkt geplukt.
   En de besturen maar lachen want ze houden steeds meer over voor eigen zak. Schippers zou haar ouders zo niet willen laten wonen of heeft ze misschien geen ouders want dan begrijp ik haar onbegrip helemaal.Ik heb geen ouders meer maar ik zou ze zo niet achter kunnen laten. Ouderen die omdat ze zorg nodig hadden, alles zolang mogelijk zelf hebben gedaan, maar uiteindelijk toch naar een zorgcentrum overstapten, moeten nu weer zelf boodschappen doen, sjouwen, poetsen, koken(want het eten van het huis is zo goedkoop dat het niet te eten is)en raken steeds meer ondervoed.Is dat respect hebben voor onze ouderen? Ik schaam me voor dit land dat zo goed was t o v de landen om ons heen maar nu afzakt naar het niveau van net na de oorlog in de opbouwfase. Waar gaan we heen?

  6. Als zorginstelling OPLOPEND vergoeding krijgen voor ZZP2 t/m 9 en de patienten allemaal zorgaandacht 1 of 2 geven (ook nog met structureel MINDER en minder opgeleid personeel dan dat men vergoedt krijgt van de AWBZ)
   TEL UIT JE WINST (graaien door de top en miljoenen op de bank).
   Truus Schippers en cs en het IGZ zijn toch niet bezig of met onbelangrijke dingen.
   Slaap maar door. DE PATIENT IS DE DUPE.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.