Accountants: te veel onzekerheden bij ziekenhuizen

Accountants verwachten dat controle van de jaarrekening van ziekenhuizen over 2013 lastiger zal zijn dan het jaar daarvoor. De kans op goedkeurende verklaringen is kleiner. De publicatie van de jaarrekeningen dreigt opnieuw vertraging op te lopen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Accountants: te veel onzekerheden bij ziekenhuizen
Foto: Roos Koole

Een belangrijke reden is de extra controle van zorgverzekeraars op de rechtmatigheid van declaraties. Volgens PwC zijn de onzekerheden ernstiger dan vorig jaar. Vorig jaar moest een groot aantal ziekenhuizen toestemming vragen om de jaarrekening na 1 juni te publiceren.

Nauwkeurig

De accountants reageren op een artikel in het Financieele Dagblad waarin de problemen worden uitgelegd. Zorgverzekeraars zetten meer dan andere jaren in op het achterhalen van fraude. Daarbij wordt nauwkeurig gekeken naar de correctheid van declaraties. Volgens PwC is sprake van een niet sluitend facturatiesysteem met open normen en nieuwe normen die met terugwerkende kracht zijn aangescherpt door de

2
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. En over 2012 waren er al heel veel onzekerheden!
  Langzamerhand groeit de onzekerheid naar een climax. Uiteindelijk zullen velen naar anderen aanwijzen wanneer de schuldvraag aan de orde komt.
  De politieke partijen, het ministerie van VWS, de NVZ en de accountants zijn er vaak op gewezen dat het financieringsstelsel op den duur niet uitvoerbaar zou blijken en stuk kon lopen. Het was echter ‘not done’ om kritisch te zijn tegen de vernieuwingen want dat leek zo negatief.
  De VVD kon er niets aan doen omdat zijn eigen minister het DBC-systeem had laten invoeren………
  En de SP zag er geen heil in want zij dachten in hun kritiek alleen te staan en er was dus geen politieke eer mee te behalen.
  Laten we maar wachten op de ‘big bang’?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.