Accountants: te veel onzekerheden bij ziekenhuizen

Accountants verwachten dat controle van de jaarrekening van ziekenhuizen over 2013 lastiger zal zijn dan het jaar daarvoor. De kans op goedkeurende verklaringen is kleiner. De publicatie van de jaarrekeningen dreigt opnieuw vertraging op te lopen.
Accountants: te veel onzekerheden bij ziekenhuizen
Foto: Roos Koole

Een belangrijke reden is de extra controle van zorgverzekeraars op de rechtmatigheid van declaraties. Volgens PwC zijn de onzekerheden ernstiger dan vorig jaar. Vorig jaar moest een groot aantal ziekenhuizen toestemming vragen om de jaarrekening na 1 juni te publiceren.

Nauwkeurig

De accountants reageren op een artikel in het Financieele Dagblad waarin de problemen worden uitgelegd. Zorgverzekeraars zetten meer dan andere jaren in op het achterhalen van fraude. Daarbij wordt nauwkeurig gekeken naar de correctheid van declaraties. Volgens PwC is sprake van een niet sluitend facturatiesysteem met open normen en nieuwe normen die met terugwerkende kracht zijn aangescherpt door de

2
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.