Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea botst met Winter over tarieven

Zorgverzekeraar Achmea botst met zorgondernemer Loek Winter van de MC Groep over de tarieven voor de dbc’s voor de IJsselmeerziekenhuizen.
Achmea botst met Winter over tarieven

Winter zou de IJsselmeerziekenhuizen op 8 december overnemen, maar hij verklaarde op 6 december dat de onderhandelingen met Achmea meer tijd vergden. Belangrijkste struikelblok zijn daarbij de hoogte van de tarieven. Achmea wil met de MC Groep marktconforme tarieven afspreken voor het b-segment van de dbc’s waarvoor vrije prijzen gelden. “Het is niet te verantwoorden om IJsselmeerziekenhuizen hogere tarieven te betalen dan andere ziekenhuizen die betere kwaliteit van zorg bieden”, zegt Achmea-woordvoerster Christine Rompa.

Emmeloord levensvatbaar

Daarnaast kunnen Achmea en de MC Groep nog geen overeenstemming bereiken over de hoogte van het budget voor het a-segment. De MC Groep wil hetzelfde budget krijgen als de IJsselmeerziekenhuizen voorheen kregen, maar voor Achmea is dat geen uitgemaakte zaak. De zorgverzekeraar is er niet van overtuigd dat een basisziekenhuis in Emmeloord levensvatbaar is en ziet ook geen heil in een polikliniek in Dronten. Rompa: “We willen afspraken maken die jarenlang mee kunnen en niet over een jaar alweer de stekker eruit trekken.”

Omzetgroei ziekenhuis

Achmea vindt dat Winter in zijn businessplan erg optimistisch is over te realiseren omzetgroei. Rompa: “Gezien het verleden moet het ziekenhuis eerst het vertrouwen van de bevolking terugwinnen. Je kunt er niet vanuit gaan dat burgers die nu naar andere ziekenhuizen gaan, opeens weer bij de IJsselmeerziekenhuizen op de stoep staan.”

Zorgverzekeraar Achmea

Om de overname rond te krijgen moeten de IJsselmeerziekenhuizen nog negen miljoen euro aan balanssteun aanvragen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat verzoek moet mede-ondertekend zijn door zorgverzekeraar Achmea. Dat is nog niet gebeurd. De NZa maakte woensdag bekend na het ontvangst van het verzoek nog twee weken nodig te hebben om dat te beoordelen. Winter wil de deal voor kerst rond hebben. Hij wil geen commentaar leveren. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Overname IJsselmeerziekenhuizen verschoven

Provincie stopt twee miljoen in IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen: Zuiderzeeballade

Loek Winter eigenaar IJsselmeerziekenhuizen

Loek Winter over koop IJsselmeerziekenhuizen: ‘Afscheid nemen van slechte specialist’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.