Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea door met bevoorschotting vanwege kritiek ActiZ

Het zorgkantoor van Achmea zal ook in 2011 doorgaan met het bevoorschotten van AWBZ-zorg. Dat meldt werkgeversorganisatie ActiZ die eerder in het geweer kwam tegen plannen van Achmea om met de bevoorschotting te stoppen.
Achmea door met bevoorschotting vanwege kritiek ActiZ

ActiZ schrijft op haar eigen site: “Achmea was van plan om te gaan werken op declaratiebasis. ActiZ voorzag dat zorginstellingen in de Achmea-regio’s hierdoor onnodige kosten moesten maken en zelfs in liquiditeitsproblemen konden komen. Daarnaast zou een ongelijk speelveld worden gecreëerd. Daarom heeft ActiZ zich samen met een groot aantal zorgaanbieders actief ingezet richting Achmea, de NZa en ZN, en heeft hierover vragen aan minister Klink gesteld.”

Aanscherpen bekostiging

Volgens de brancheorganisatie is Achmea gevoelig gebleken voor de kritiek. Achmea heeft besloten om de bekostigingssystematiek in 2011 iets aan te scherpen op basis van de gerealiseerde productie, maar deze wel te handhaven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Achmea wil stoppen met bevoorschotting zorgorganisaties

Ggz ruziet over bevoorschotting

Verzekeraars willen dbc’s niet bevoorschotten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.