Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Achmea verwacht forse afname solvabiliteit door overheveling AWBZ

De overheveling van delen van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw) per 1 januari 2015 zal naar verwachting leiden tot een afname van de solvabiliteit van Achmea van tussen de 10 en 15 procentpunt. Dat zeiden bestuursvoorzitter Willem van Duin en CFO Huub Arendse van het verzekeringsconcern gisteren tijdens de persconferentie over de jaarcijfers.
Achmea verwacht forse afname solvabiliteit door overheveling AWBZ
Foto: ANP Lex van Lieshout
Premium

‘Het daadwerkelijke effect van de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Achmea dankt haar winsten ook door lekker te korten op bv de langdurige meerzorg voor gehandicapten.
   Gevolg dat er nog minder tijd is voor goede zorg.
   Basiszorg is niet meer mogelijk zeker niet in instellingen.
   Daar is toch al fors op personeel gekort.
   Dank alle zorgkantoren die korten hebben opgevat als kortwieken.
   Arme mensen met een beperking

  2. Lees alle reacties
  3. Anhjansen heeft gelijk. Achmea zorg heeft een topjaar achter rug en heeft de bijzonder goede resultaten van 2012 verder weten te verbeteren.
   De daling in solvabiliteit is grotendeels onzin omdat Achmea geen risico loopt over de overgehevelde zorg. Zonder stijging van het risico is er ook geen noodzaak tot een stijging van het risicodragend vermogen.
   Voor het geval u aan deze lezing twijfelt adviseer ik om DNB (de relevante toezichthouder) te vragen naar de interpretatie van de regels.
   Kortom, Achmea gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie!

  4. Een beetje minder solvabiliteit is prima! De solvabiliteit van zorgverzekeraars is 250 – 300% dat is al belachelijk hoog. Die van hun leveranciers, de ziekenhuizen is 10 – 30%. Zorgverzekeraars: ga gewoon zorg inkopen van het veel te hoog opgelopen, en inmiddels maatschappelijk onverantwoorde, vermogen.

  5. Lees het halfjaarverslag van Achmea zelf en stel vast dat de beleggingsopbrengsten van de opgepotte ziekenfondspremies uit de jaren voor 2006 1.6 miljard euro bedragen. 3.2 miljard euro per jaar.
   Verder wordt er ontzettend veel geschoven met posten om toch op een verlies uit te komen. Solvabiliteit daalt van 195% naar 185%? Dat gaat dus wel meevallen gezien de beleggingen. 11 miljard euro in NL Staatsobligaties! Hoe solvabel wil je het hebben? Creatief boekhouden is aan financiële instellingen welbesteed. 1 miljard euro investeren in de wijkverpleging is in de ogen van een schadeverzekeraar verhoging van de schadelast; dat kan beter worden belegd. Laat die S1 wijkverpleging maar een eindje fietsen. Dan valt die S2 binnen de raming. Functionele omschrijving van de te leveren zorg zal ook meehelpen in de kostenbeheersing. ZN heeft het netjes beschreven.

  6. Achmea kort overigens ook stevig op de zorg voor gehandicapten met alle gevolgen van dien.
   Dit staat nog los van de wmo korting door gemeenten
   Kortom is het misschien niet beter dat er een
   einde komt aan het winst maken in de zorg
   gaat ten koste vd kwaliteit en cliënten.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.