Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Achmea wil 20 miljoen van Rode Kruis Ziekenhuis

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Zorgverzekeraar Achmea heeft een vordering van ruim 20 miljoen euro op het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Het ziekenhuis kan dit niet betalen.
Achmea wil 20 miljoen van Rode Kruis Ziekenhuis

De vordering is ontstaan doordat het Rode Kruis Ziekenhuis in de jaren 2007-2010 meer geld heeft ontvangen dan er daadwerkelijk aan zorg is verleend. Verzekeraars bevoorschotten ziekenhuizen op basis van de te verwachten productie. Naderhand wordt dit vergeleken met de daadwerkelijk geleverde zorg. Over het algemeen moeten ziekenhuizen terugbetalen aan verzekeraars.

Achmea en Rode Kruis Ziekenhuis onderhandelen

Achmea is nog met enkele ziekenhuizen in gesprek over de terugbetaling van de bevoorschotting uit eerdere jaren. Maar de situatie in het Rode Kruis Ziekenhuis springt er wel uit, omdat het bedrag van twintig miljoen euro erg groot is in verhouding tot de omzet van ruim honderd miljoen euro. Achmea en het ziekenhuis in Beverwijk voeren al maanden onderhandelingen over terugbetalen, maar die hebben nog niets opgeleverd. ‘Alle opties staan open’, zegt Christine Rompa, woordvoerder van Achmea. De onderhandelingen gaan de komende tijd verder.

Geld is al uitgegeven

Het Rode Kruis Ziekenhuis kan het geld niet op tafel leggen, omdat het aan andere zaken dan zorg is besteed. Het ziekenhuis wil niet zeggen waaraan het is uitgegeven. Ziekenhuis-woordvoerder Heleen van Andel ontkent berichten dat het zou zijn besteed aan nieuwbouw. ‘We zitten in een oud gebouw dat we een beetje hebben opgeknapt. We willen graag een nieuw gebouw, maar de plannen daarvoor hebben we in de ijskast gedaan. Er is alleen gekeken naar een locatie. We hebben geen kosten gemaakt voor architecten.’ Het ziekenhuis licht vandaag het personeel in over de financiële situatie. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees meer:

RKZ af van nieuwbouwplannen

RKZ en MCA Gemini Groep gaan samenwerken

Rode Kruis Ziekenhuis definitief weg uit Beverwijk

Beverwijk ziekenhuis duikt in rode cijfers

7 REACTIES

 1. In mijn bovenstaand stukje moet Peter Vos (onjuiste achternaam) vervangen worden door Peter Bos.
  Dat is een mijnheer,en vriendje van Acampo, die als tussenpersoon fungeert tussen
  Chipsoft (de bedenker van het automatiseringssysteem)en het RKZ. Ik hoef U niet te vertellen dat elke schakel meer tussen een deal meer geld kost, pure geldverspilling dit. Ik vraag me nog steeds af waarom die Acamopo die Peter Bos binnegehaald heeft, ik kan niets anders bedenken dat er wat te halen viel voor deze dame. En als die Peter Bos zijn werk nou nog eens goed deed, maar hij is meerdere keren aangesproken op het feit dat het automatiserings systeem niet werkt en laat iedereen zwemmen. Een half systeem aangekocht door Acampo betekend dus geen ondersteuning bij ingebruikname.
  Het laatste nieuws is dat een aantal van de 27 herplaatsingen moeten worden teruggedraaid omdat men maar weer manueel overgaat op waar men ooit mee bezig was. En deze dame Acampo
  doet mee in een poll van het Noord Hollands dagblad waarin de TOPVROUW van Noord-Holland gekozen gaat worden. Mensen oogkleppen af!!

 2. Lees alle reacties
 3. Nou Peter, even googelen, en wie zit er in de RvT: AB KLINK.
  Wat toevallig nou toch. Nu eens zien in welke mate hij bezorgd is voor het welzijn van de autochtone bevolking van Nederland, dat zullen we zien aan zijn doen en laten in deze kwestie.

 4. Het RKZ wil niet zeggen waar het geld aan uitgegeven is, nou dat hoeft ook niet, een accountantsrapport van balans en jaarrekening is voldoende, of is die er niet? RvT, hebben jullie zitten slapen (misschien Alders, Hermans of ander politiek(ex-)coryfee als bestuursvoorzitter?). En inderdaad, de OR. Als die niet durft te spreken is er een modern management systeem (lees stalinistische terreur) actief.

 5. Ik zou zeggen Joop schrijf dit verhaal eens aan de Minister hopelijk doet zij er wat mee,en waar is de ondernemingsraad,en is dit gemeld bij de bonden,stuur dit verhaal eens aan de vakbondsbestuurder zorg van het CNV die gaat volgens mij wel iets oen met zo,n verhaal,het is te ge voor woorden dat gesmijt met geld in de zorg en je hebt gelijk voor een groot gedeelte glijd het in de zakken van de managers en directeuren.ik ben een beetje op de hoogte met de zorg en ben van mening dat de zorg goed ziek is,wie is de wonderdokter.????

 6. Er is op dit moment nogal wat ophef over het Rode Kruis Ziekenhuis
  in Beverwijk. Verzekeraars willen hun geld terug omdat het voorschot dat door hun is verstrekt door het RKZ ten onrechte is gebruikt voor een verbouwing.
  Mijn verhaal gaat hier niet over , maar er is wel veel meer aan de hand in dit ziekenhuis.
  Zelf werk ik niet in het RKZ maar heb genoeg gehoord wat ik erg verontrustend vindt.
  Sinds ene mevrouw Acampo in de raad van bestuur zit is het een grote bende in het RKZ geworden.
  Zij heeft via een vorige werkgever van haar een mijnheer Peter Vos (vriendjes?) het ziekenhuis binnengehaald die zgn een geweldig systeem had om het werk voor de verrichtingenadministratie te vereenvoudigen.De DBC’s zouden nu in een computersysteem ingebracht worden en veel werk uit handen gaan nemen.
  Het komt er in het kort op neer dat er 27 mensen de laan uitvliegen of herplaatst dienen te worden. En dan mag je 1 keer weigeren op de nieuw aangeboden functie en daarna weer weigeren is exit bedrijf.
  Er is niet overlegd met betrokken medewerkers over het nieuwe systeem en het is hun in de strot gedouwd. velen verkeren al maanden in onzekerheid over hun baan.
  Velen hadden al aangegeven dat het Acampo systeemniet werkt maar men gaat stug op de ingeslagen weg door.
  Bovendien is uit kostenoverwegingen slechts een deel van het systeem aangeschaft en er valt zodoende niet mee te werken.
  Het ergste is dat het hele syteem dus niet werkt en dat er al vanaf November 2011 niet meer gefactureerd kan worden.
  Er worden de laatste tijd toch nota’s naar patienten gestuurd die niet kloppen, te hoog zijn of uit de duim gezogen.
  Medewerkers lopen overspannen rond omdat werkelijk niks goed werkt in het nieuwe systeem en meerderen hebben zich al ziek gemeld.
  Psychologen en artsen zijn het absoluut niet eens met de ingebruikname van het nieuwe systeem en dan m.n. hoe het vorm gegeven moet worden.
  Kortom een grote bende .
  Het wordt tijd dat de grote beerput van het RKZ open gaat.
  Acampo vertrek aub snel uit hetr RKZ voor je nog meer mensen diep in het ongeluk stort. Er slikken al genoeg mensen pillen om op de been te blijven. Je moet je echt kapot schamen carrierevrouwtje.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.