Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achterhoek Connect wint Beyond Borders-prijs

Mark van Dorresteijn
Achterhoek Connect, een initiatief van Sensire, heeft vrijdag 8 maart 2013 de eerste Beyond Borders in de Zorg-prijs gewonnen. De prijs is een initiatief van organisatieadviesbureau Boer & Croon.
Achterhoek Connect wint Beyond Borders-prijs
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het winnende project is een samenwerking tussen Sensire en Focus Cura. Ouderen krijgen een iPad en kunnen gebruikmaken van het thuiszorgaanbod, videodiensten en entertainmentfuncties. In de toekomst willen de partijen ook huisartsen en poliklinieken beschikbaar maken voor ouderen op de iPad. Ellen Steenmeijer, adviseur bij Sensire, noemt het voorbeeld van een man met diabetes. Door zijn slechte zicht kon hij zelf niet zien hoeveel insuline hij moest spuiten. ‘Voorheen kwam een wijkverpleegkundige hem vier maal per dag helpen met het spuiten. Tegenwoordig kijken we mee via een beeldverbinding en controleren we of het goed gaat. Hij geeft aan dat hij zijn dag weer terug heeft en eindelijk weer zelf de regie kan voeren.’ De wijkverpleegkundigen kijken zelf welke problemen op te lossen zijn met de iPad. Maar ‘de iPad kan nog steeds geen steunkousen aantrekken’, antwoordt Steenmeijer op de vraag of de iPad de standaardzorg vervangt.

Overige projecten

In totaal namen negen projecten deel om kans te maken op de prijs. De tweede prijs ging naar FlexusJeugdplein en Vestia, een project om achterstandswijken naar een hoger niveau te tillen. De derde prijs namen de mensen achter DoctorKinetic in ontvangst. DoctorKinetic is een nieuwe vorm van revalidatie met door lichaamsbeweging gestuurde computerspelletjes.

Jury

De jury bestond uit Willemien Bischot – juryvoorzitter en partner en voorzitter team gezondheidszorg Van Doorne, Eitel Homan – lid raad van bestuur NZA, Maarten Rook – voorzitter STZ, Rian Veldhuizen – directeur KNGF en Henk Kouwenberg – bestuurslid Vereniging gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.