Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ presenteert nieuwe vereniging

De zorgorganisaties van ActiZ hebben vandaag in de Algemene Ledenvergadering op hoofdlijnen ingestemd met een nieuwe verenigingsstructuur.
actizz.jpg

De nieuwe structuur kent drie segmenten: Zorg Thuis, Revalidatie & Herstel en Wonen & Zorg. Naast de structuur is ook de cultuur van groot belang: leden willen in een open dialoog actief samenwerken en hebben de bereidheid om voor een gemeenschappelijk belang te staan. De komende tijd wordt in overleg met de leden gekeken naar de uitwerking van de nieuwe verenigingsstructuur. Het gaat daarbij om de samenstelling van het bestuur en de relatie met de segmenten en thema’s, de aard, omvang en het mandaat van de segmenten en de themacommissies en het implementatietraject.

Nieuwe bestuurder
Bij het laatste hoort ook het opstellen van profielen van de verschillende bestuursfuncties, de voorzitter van het ActiZ-bestuur en de nieuwe directeur van het ActiZ-bureau. Er wordt zo snel mogelijk gestart met de werving van de nieuwe bureaudirecteur, waarbij het streven is dat hij/zij in het najaar kan starten. De werving van een nieuwe voorzitter start daarna, zodat Guus van Montfort begin volgend jaar de voorzittershamer op een goede manier kan overdragen aan zijn opvolg(st)er.

Cordaan
Ronald Schmidt, bestuurder van Cordaan: ‘Met bestuurders hebben we in twee werkconferenties open, respectvol en zeer interactief in een gelijkwaardige discussie de nieuwe structuur met elkaar ontwikkeld. Dit is een voorbeeld van hoe ActiZ kan werken en waarbij we gebruikmaken van bestaande kennis, kunde en netwerken.’

Innovum
Aad de Jonge, bestuurder van Innovum: ‘Het proces om tot de nieuwe verenigingsstructuur te komen was zeer inspirerend. Er was veel ruimte voor dialoog, competitie en humor. Het nieuwe model sluit het beste aan bij waar we nu zijn en het biedt ruimte om organisch door te groeien naar een netwerkstructuur. Verder biedt het mogelijkheden om meer mensen bij de vereniging te betrekken.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.