ActiZ presenteert plan tegen massaontslag thuiszorg

Om de duizenden ontslagen die dreigen in de thuiszorg tot een minimum te beperken, heeft brancheorganisatie ActiZ een plan opgesteld. Vandaag spreekt de Tweede Kamer erover.
ActiZ presenteert plan tegen massaontslag thuiszorg

Een nieuwe thuiszorg-cao en de introductie van een dienstencheque zijn twee onderdelen van het plan. ActiZ verwacht veel verlies aan werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt op te kunnen vangen met gesubsidieerde coupons waarmee cliënten huishoudelijk hulp kunnen inkopen. Facilitaire dienstverlener Vebego en adviesbureau PWC verrichten momenteel onderzoek naar deze dienstencheque op basis van het Belgische model. ActiZ is al in overleg met andere (werkgevers)organisaties over de overname van personeel, onder meer werknemers in de facilitaire dienstverlening.

Asscher-gelden

Daarnaast wil ActiZ met een sectorplan aanspraak maken op de zogenoemde Asscher-gelden voor knelpunten op de arbeidsmarkt. Hierin staan voorstellen voor

3
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.