Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

ActiZ presenteert plan tegen massaontslag thuiszorg

Om de duizenden ontslagen die dreigen in de thuiszorg tot een minimum te beperken, heeft brancheorganisatie ActiZ een plan opgesteld. Vandaag spreekt de Tweede Kamer erover.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ActiZ presenteert plan tegen massaontslag thuiszorg

Een nieuwe thuiszorg-cao en de introductie van een dienstencheque zijn twee onderdelen van het plan. ActiZ verwacht veel verlies aan werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt op te kunnen vangen met gesubsidieerde coupons waarmee cliënten huishoudelijk hulp kunnen inkopen. Facilitaire dienstverlener Vebego en adviesbureau PWC verrichten momenteel onderzoek naar deze dienstencheque op basis van het Belgische model. ActiZ is al in overleg met andere (werkgevers)organisaties over de overname van personeel, onder meer werknemers in de facilitaire dienstverlening.

Asscher-gelden

Daarnaast wil ActiZ met een sectorplan aanspraak maken op de zogenoemde Asscher-gelden voor knelpunten op de arbeidsmarkt. Hierin staan voorstellen voor

3
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. De overheid heeft al vanaf 2012 t/m maart 2015 bijna 1 miljard extra gegeven voor omscholing en extra personeel, kan nog wel meer bij.
    Actiz moet eens realistisch zijn, op de tarieven van de extramurale producten wordt genoeg rendement behaald om op dezelfde productie te kunnen leveren met minder geld.

  2. Lees alle reacties
  3. Eigenlijk zijn we terug bij af in 2007: introductie van de Wmo. Ook toen waren de thuiszorgers in gevaar door de lage tarieven bij inkoop door diverse gemeenten. Huidige sterke onzekerheden en bezuinigingen bij de gemeenten bedreigen ook nu weer -nog heviger- de thuiszorgers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.