ActiZ voorspelt blamage zorgstaking Abvakabo

De nationale stakingsdag die vakbond Abakabo FNV morgen organiseert voor verpleeg- en verzorgingshuizen zal weinig zorgmedewerkers op de been brengen. Dat voorspelt werkgeversorganisatie ActiZ op basis van een rondgang langs haar leden.

‘Wij verwachten morgen minder dan tien werkonderbrekingen in plaats van de aangekondigde honderd’, zegt ActiZ-woordvoerder Bernadet Naber. ‘En de opkomst bij die werkonderbrekingen zal ook heel laag zijn. Dat krijgen wij te horen van zorgorganisaties die we hierover spreken en van zorgmedewerkers zelf.’ Volgens Naber is de verwachte  lage opkomst te wijten aan het feit dat Abvakabo FNV de personeelsleden van verzorgings- en verpleeghuizen weinig te bieden heeft. ‘Ze zijn in december van de onderhandelingstafel voor de nieuwe cao weggelopen en hebben met BTN een aparte cao afgesproken. Die cao heeft echter alleen maar betrekking op medewerkers voor de huishoudelijke

3
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.