Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ad Melkert beoogd voorzitter NVZ

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het bestuur van de NVZ heeft Ad Melkert voorgedragen als nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter, Yvonne van Rooy, draagt op 1 december haar voorzitterschap over.
Ad Melkert nieuwe voorzitter NVZ
ANP Martijn Beekman

De leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen stemmen op woensdag 29 augustus over de voordracht van Ad Melkert.

NVZ

Het NVZ-bestuur is naar eigen zeggen verheugd deze kandidaat-voorzitter voor te dragen. ‘Hij heeft het juiste profiel, en de kennis, competenties en ervaring die de NVZ nodig heeft. Met zijn politieke en bestuurlijke ervaring binnen diverse nationale- en internationale organisaties en zijn ervaring in complexe situaties kan hij onze leden begeleiden om, in optimale samenwerking, de kwaliteit van zorg in Nederland te behouden en te verbeteren.’ De NVZ gaat zich de komende jaren focussen op de samenwerking tussen ziekenhuizen onderling en met andere zorgpartners, stakeholders, patiënten en hun naasten.

Betaalbaarheid

Vicevoorzitter David Jongen:  ‘De zorg en de Nederlandse ziekenhuizen staan voor nieuwe uitdagingen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met onze zorgpartners de hoge kwaliteit van zorg, waar Nederland om bekend staat, voor iedereen te behouden. De vraag is hoe we dat kunnen. Dit met het oog op de stijging van de zorgvraag en de opgelegde beperking van groei in het zorgakkoord.’

Sociale Zaken

Melkert was minister van Sociale Zaken van 22 augustus 1994 tot 3 augustus 1998 in het eerste kabinet Kok. Hij volgde Wim Kok op als lijsttrekker bij de verkiezingen van 2002. Op 6 mei van dat jaar werd Pim Fortuyn vermoord en daarna verloor de PvdA dramatisch. Hierna verliet Melkert de politiek en vertrok hij naar de VS om als bewindvoerder bij de Wereldbank te gaan werken. Vervolgens bekleedde hij tussen 2009 en 2011 de functie van speciaal gezant voor de Verenigde Naties in Irak. Hij is inmiddels twee en een half jaar adviseur bij de Raad van State. Sinds begin dit jaar is Melkert voorzitter van de raad van commissarissen van ADO Den Haag.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.