Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AD ziekenhuis top 100: ‘Ziekenhuizen scoren beter op ict-gebied’

Mario Gibbels
Het Algemeen Dagblad heeft afgelopen zaterdag weer de jaarlijkse top 100 van beste Nederlandse ziekenhuizen gepresenteerd. Opvallend, aldus het AD, is dat dit jaar vrijwel alle ziekenhuizen beter scoren als het gaat om de uitwisseling van informatie via ict.

De AD ziekenhuis top 100 maakt gebruik van zes prestatie-indicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg met betrekking tot het gebruik van ict in de zorg, namelijk: is de medicatie via ict in te zien op de polikliniek; is de medicatie van buiten in te zien op de ziekenhuisapotheek; is eerdere medicatie in te zien op de afdeling; zijn de basisgegevens via ict in te zien op de poli; is de bestelde medicatie via ict te zien op de afdeling en is de behandeling via ict te volgen op de afdeling?

Als je de uitslagen bekijkt in de AD ziekenhuis top honderd, dan valt op dat de medicatiegegevens en de basisgegevens in de meeste ziekenhuizen wel te volgen zijn via ict. Echter het aantal ziekenhuizen waar de behandeling via ict is te volgen op de afdeling is nog in de minderheid. Wat erop duidt dat het elektronisch patiëntendossier nog lang niet in alle ziekenhuizen is ingevoerd. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.