Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ blijft in de plus

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Admiraal de Ruyter ziekenhuis heeft vorig jaar een positief resultaat behaald.
ADRZ blijft in de plus
Foto: Peter Wijkhuys

Dat zegt bestuursvoorzitter Huybert van Eck.

Niet zo jofel

Hoeveel het bedrag is en of het resultaat beter is dan vorig jaar, wil Van Eck nog niet zeggen. Volgende week brengt het ziekenhuis de precieze cijfers naar buiten. Ondanks het positieve resultaat, is de relatie met de banken nog steeds ‘niet jofel’, zegt Van Eck. Het ADRZ heeft te maken met een teruglopend aantal patienten. De productie en omzet zijn daardoor afgevlakt. Maar Van Eck voegt toe dat het beeld in het hele land niet anders is.

Zierikzee

Binnen het bestuur is nog steeds een discussie gaande over het profiel van de vier verschillende locaties. In de Zeeuwse media doen geruchten de ronde dat het ADRZ de dagbehandeling oncologie in Zierikzee gaat schrappen. Daardoor zouden mensen voor een chemokuur langer moeten reizen. Van Eck zegt dat er nog geen besluit is genomen. Momenteel wordt bekeken hoe de verschillende teams van behandelaars kunnen voldoen aan volumenormen en kwaliteitseisen van de wetenschappelijke verenigingen op het gebied van oncologie. Dat zal het uitgangspunt vormen van de beslissing over de spreiding van kankerbehandelingen over de locaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.