Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ: ‘switch van Epic naar Chipsoft niet zonde’

De twee Zeeuwse ziekenhuizen en het Erasmus Medisch Centrum (EMC) in Rotterdam krijgen hetzelfde epd van Chipsoft. ADRZ was echter al bezig met het epd van Epic.
adrz.jpeg

Het ADRZ was al bezig met een nieuw epd van Epic, voor de switch naar Chipsoft. Daarvoor zijn flink wat kosten gemaakt en mensen in Amerika in opleiding geweest. Op Omroep Zeeland zegt woordvoerder Dick Bosscher hierover:  ‘Dat heeft een hoop geld gekost, maar dat is niet verloren. De kennis die onze werknemers tijdens de cursussen op hebben gedaan is niet verloren. Dat kunnen we in de toekomst ook gebruiken voor ons huidige systeem.’Het ziekenhuis gaat nu met de leverancier van Epic in overleg hoe ze de overeenkomst kunnen afronden. Wat dat het ziekenhuis gaat kosten is nog niet bekend.

Cliëntenraad
De cliëntenraad van het ADRZ is blij met de keuze van het ziekenhuis. ‘Wij hebben vorig jaar samen met de cliëntenraad van ZorgSaam een brief naar de Raden van Bestuur gestuurd. Daarin adviseerden we al één systeem, zodat je als ziekenhuizen gegevens kunt uitwisselen als je patiënten doorstuurt. Op termijn zal de keuze die we nu maken ook goedkoper zijn omdat we het met zijn allen inkopen’, vertelt Rinus Antonisse van de cliëntenraad op Omroep Zeeland.

Alle werknemers die nu een Epic-contract hebben worden niet ontslagen. Voor iedereen wordt gekeken waar ze in de organisatie herplaatst kunnen worden. ‘Ze hebben sowieso voorrang op de vacatures voor Chipsoft, het systeem waar we nu dus voor hebben gekozen’, zegt Bosscher.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.