Afhakende pgb-houders zorgen voor verwarring

Het nieuws dat houders van een persoonsgebonden budget (pgb) afzien van hun budget na een extra controle, zorgt voor verwarring. Volgens belangenvereniging Per Saldo voor budgethouders is er iets anders aan de hand.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Afhakende pgb-houders zorgen voor verwarring

Een woordvoerder van het Functioneel Parket zei gisteren op het NOS-nieuws dat tien tot twintig procent van de houders van een pgb na een gesprek met het zorgkantoor afzien van een pgb.  Het gaat om intakegesprekken waarbij gegadigden voor een pgb fysiek aanwezig moeten zijn op een zorgkantoor; vroeger kon dat telefonisch. Uit cijfers van VWS blijkt dat tien tot twintig procent van de gecontroleerde budgethouders afziet van een pgb na dit gesprek. Het staat volgens het OM niet vast dat dit ook potentiële fraudeurs zijn.

Fraude

‘Dat afhaken door budgethouders kan ook helemaal niets met fraude te maken hebben’,

1
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. het zoveelste signaal, misschien, dat een verkeerde weg is ingeslagen toen zorgverzekeraars en -zorgkantoren een directe verantwoordelijkheid kregen voor de macrobudgetten. die rol kan gemakkelijk conflicteren met de rol als adviseur en begeleider van de verzekerde, die ze vanouds hadden (en die de zorgkantoren nu kennelijk weer oppakken tegenover de aanvragers van een PGB).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.