Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Afschaffen aanbesteden in Wmo lijkt kansloze missie’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Afschaffen van het aanbesteden in de Wmo vormt een enorme inperking van de keuzevrijheid van patiënten en werknemers, vindt aanbestedingsexpert Tim Robbe. Het creëren van monopolisten in wijken zal het kostenprobleem in de Wmo niet oplossen.
Tim Robbe
Tim Robbe: ‘In feite is de aanbestedingsplicht een markt-ideologie die is verstopt in wetgeving.’
Premium

Minister Hugo de Jonge van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De uitspraken van de minister gingen niet over de WMO maar over de wijkverpleging. Blijkbaar voor het journaille erg lastig om die twee uit elkaar te houden; dat komt door het gebruik van het begrip “thuiszorg” dat door beide sectoren wordt gebruikt !

  3. GEEN AANBESTEDING voor de WMO. Het zo geweldig mooi nieuws zijn als dat zou lukken in Nederland en in Europa. Tom Robbe is daar huiverig over, dan kan ik begrijpen omdat hij en Europa in de ban is van de Aanbestedingswet. Veel grijze ondernemers begeven zich op pad om werk te krijgen via aanbesteding. Offertes met interpretaties, dan aanbesteding tekenen, dan geen weg meer terug en bovendien de lokale samenleving staat aan de zijlijn. Het gevolg, lokale bedrijven gaan kapot. ondernemingen van ver doen de klus. Buitenlands personeel wordt aangetrokken (lekker goedkoop) De samenleving wordt almaar ruwer als mede gevolg van de Aanbestedingswet. Het is gruwel deze wet. Gevoed door Europese kille ambtenaren door slinks en sluw zogenaamde universele wetgeving te maken en door te drukken, wat ook nog een groot nadelig effect heeft op het klimaat. Goederen uit verre landen die de binnenlandse markten overdonderen met lage prijzen en twijfelachtige kwaliteiten. de Heb! het Ik! het Pikken! en het Kapotmaken van lokale markten bevorderen. De aanbestedingswet moet van tafel en vooral voor personeelsbonden activiteiten, waaronder de uitvoering van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) Mijn opvatting hierover zou ik aanbevelen om: duizend maal, duizend maal, duizend maal, duizend maal te verspreiden om de culturele waarden van ieder land recht te doen! Het kan. Doet u mee.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.