Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afspraak Parkstad en CZ over inzet wijkverpleegkundige

Parkstad en CZ gaan nauwer samenwerken om te voorkomen dat mensen door alle veranderingen in het zorglandschap van het kastje naar de muur worden gestuurd. Eerder ontstond onenigheid tussen de gemeenten en CZ over de inzet van de wijkverpleegkundige.
Afspraak Parkstad en CZ over inzet wijkverpleegkundige

Zorgverzekeraar CZ betaalt in zes van de acht Parkstad-gemeenten niet voor ‘s1 wijkverpleegkundigen’. Hierover is een communicatieprobleem ontstaan. Beide partijen beloven nu beterschap door een intensievere samenwerking. ‘Samen willen we ervoor zorgen dat onze burgers de zorg krijgen die zij nodig hebben’, zegt wethouder Peter van Zutphen, ‘ongeacht de veranderingen in het zorglandschap.’

Drijfveer

Voor zorgverzekeraar CZ is het toegankelijk houden van goede zorg de drijfveer voor de samenwerking met Parkstad. ‘Door meer samen te werken, leer je elkaars wereld beter kennen’, zegt wethouder Van Zutphen. ‘Dan kan je ook veel gemakkelijker gebruikmaken van elkaars kennis en kunde. En dat levert de burger van Parkstad betere zorg op.’

Transitie langdurige zorg

De AWBZ gaat in delen over naar de Wmo en de Zorgverzekeringswet. Ook de Participatiewet en de Wet jeugdzorg worden gedecentraliseerd. Hoe verloopt deze enorme stelselwijziging?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.