Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AG Insurance investeert vijf miljoen in ICT fonds

Capricorn Venture Partners en AG Insurance kondigen vandaag aan dat AG Insurance vijf miljoen euro investeert in het Capricorn ICT Arkiv-fonds. Dit durfkapitaalfonds investeert in startende en veelbelovende Europese innovatieve technologiebedrijven, met een specifieke focus op Digital Healthcare en Big Data.
AG Insurance investeert vijf miljoen in ICT fonds

Voor AG Insurance past de investering in zijn beleggingsstrategie van diversificatie en toenemende investeringen in de reële economie, en leunt de focus van het fonds aan bij zijn verzekeringsactiviteit op het vlak van gezondheidszorg.

Risicokapitaal

Jos Peeters, oprichter en Managing Partner Capricorn Venture Partners, over de investering van AG Insurance: ‘We zijn enorm verheugd met de instap van een gereputeerde investeerder als AG Insurance en de verrijking die dit betekent voor het ICT Arkiv-initiatief. Dit betekent een belangrijke validatie van het concept en het potentieel van het fonds, en onderstreept zo ook het vertrouwen in het Capricorn-team. Bovendien is het een belangrijk signaal dat er nog steeds investeerders bereid zijn om op langere termijn risicokapitaal te verschaffen voor lokale initiatieven en bedrijven.’

Belangrijke speler

Antonio Cano, CEO AG Insurance: ‘Deze investering past perfect in ons beleid om enerzijds meer middelen in de Belgische economie te beleggen en anderzijds rechtstreekse financiering aan bedrijven te verschaffen. In Capricorn Venture Partners hebben we een partner gevonden die net als wij op lange termijn wenst te investeren in veelbelovende lokale groeibedrijven. Bovendien is de focus van het fonds op Digital Healthcare en Big Data voor ons als verzekeraar uitermate interessant. Als belangrijke speler op het vlak van gezondheidszorg volgt AG Insurance innovatieve oplossingen op de voet die beantwoorden aan de behoeften van zijn klanten, maar anderzijds ook inspelen op de maatschappelijke tendenzen en opportuniteiten die zich in het domein van de gezondheid aftekenen.’

Big data

De digitale samenleving heeft ervoor gezorgd dat enorme hoeveelheden data voorhanden zijn. Het op grote schaal verwerken en analyseren hiervan wint aan belang bij het efficiënt beheer van klinische gegevens, en leidt tot nieuwe inzichten en dienstverlening. Vanuit die realiteit werd in 2012 het Capricorn ICT Arkiv-fonds gelanceerd. Dit durfkapitaalfonds richt zich op het identificeren en financieren van innovatieve Europese ICT-projecten in de gezondheids-, farma- en biotechnologische industrie. Investeerders in dit fonds steunen talentrijke ondernemers in de beginnende fase van hun groei en ontwikkeling.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.