Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agis investeert in ouderenzorg van Aveant

Redactie Zorgvisie
Zorgverzekeraar Agis investeert dit jaar voor ‘enkele miljoenen’ in onder andere verzorgingshuizen van Aveant in Utrecht en in de bouw van een zorghotel van Tergooiziekenhuizen in Hilversum. Dat vertelt directeur Jos Dijkers van Agis Participaties BV.

Met de investering wil Agis het succes van het afgelopen jaar continueren. Zorgverzekeraar Agis heeft het jaar 2008 afgesloten met ruim 18.000 verzekerden erbij en een positief resultaat van bijna 34 miljoen euro. Dat terwijl moederbedrijf Eureko/Achmea een verlies van 2,1 miljard euro publiceerde. “Agis heeft een paar zware jaren gehad, maar daar is een gezonde onderneming uit voortgekomen”, zegt directeur Jos Dijkers van Agis Participaties. Het positieve resultaat van Agis ligt deels aan het onderscheidende investeringsbeleid.

Investering Aveant

Dijkers noemt als voorbeeld de recente investering in ouderenzorgorganisatie Aveant in Utrecht. “Aveant wil beter kunnen inspelen op de zorgvraag van ouderen met een Turkse en Marokkaanse afkomst in de regio. Wij hebben veel allochtone verzekerden, twintig procent van ons bestand. Daarom investeren wij graag in het project van Aveant om afdelingen van verzorgingshuizen specifiek voor deze doelgroep in te richten.” De grootte van de investering kan Dijkers niet precies melden. “Samen met onze investering in het zorghotel van Tergooziekenhuizen in Hilversum spreek je over een paar miljoen.” Agis participeert in Hilversum in de exploitatie van een zorghotel dat Tergooiziekenhuizen aan het bouwen is. “In het Gooi wonen heel veel verzekerden van Agis”, verklaart Dijkers het aandeel van Agis in dit project. “Daarom doen wij graag mee in de exploitatie van een zorghotel.”

Zorghotel Tergooiziekenhuizen

Dijkers verwacht dat de investering in het zorghotel kort na de opening zal renderen. “Natuurlijk niet in het eerste jaar. Maar volgens ons is een zorghotel iets waar klanten bij gebaat zijn. En het komt de doorstroom in het ziekenhuis ten goede.” Een zorghotel mag volgens de wet rendement uitkeren aan externe investeerders. In de ouderenzorg is dat niet het geval. “Het rendement dat door Aveant wordt gerealiseerd, zal terugvloeien in die organisatie. Wellicht zal het door wijzigende regelgeving in de toekomst mogelijk worden dat Agis dit rendement terugverdiend, maar dat is nu niet waar het ons om gaat. We willen met onze participaties de zorg verbeteren. Voor iedereen, maar specifiek voor Agis-verzekerden.” Agis Participaties heeft een budget voor participaties van ongeveer tweehonderd miljoen euro. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Agis beloont fysiotherapeuten die reclame maken

Agis koopt het beste zorg in

Agis en Utrecht actief in probleemwijken

Agis investeert in Amsterdam

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.