Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Agnes Kant naar Lareb

Agnes Kant treedt per 1 januari 2011 fulltime in dienst bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Zij gaat deel uitmaken van de staf van Lareb en zal leiding gaan geven aan twee nieuwe activiteiten bij Lareb: de bewaking van de veiligheid van vaccins en de Teratologie Informatie Service.
Agnes Kant naar Lareb

Lareb is een kenniscentrum op het gebied van bijwerkingen van geneesmiddelen. Het bestuur van deze onafhankelijke stichting wordt gevormd door artsen, apothekers en vertegenwoordigers van de grote patiëntenorganisaties. Agnes Kant gaat zich bij Lareb bezighouden met de veiligheid van vaccins en met de Teratologie Informatie Service. Dit laatste betreft het verzamelen en analyseren van mogelijke schadelijke effecten van het gebruik van geneesmiddelen tijdens zwangerschap en borstvoeding. Deze specifieke kennis wordt ter beschikking gesteld aan diegenen die deze kennis beroepsmatig nodig hebben, zoals gynaecologen, verloskundigen, artsen en apothekers.

Loopbaan

Agnes Kant studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en promoveerde in de medische wetenschappen op een onderzoek naar baarmoederhalskanker. Ze werkte vijf jaar als wetenschappelijk medewerker op de afdeling epidemiologie in Nijmegen. Van 1998 tot 2010 was Agnes Kant lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de SP, de laatste twee jaar als fractievoorzitter. Ze was jarenlang lid van de Commissie Volksgezondheid van de Tweede Kamer. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Agnes Kant blijft zich inzetten voor de thuiszorg

Agnes Kant krijgt prijs gehandicaptenraad

CIZ hekelt uitspraken Agnes Kant

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.