Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord bereikt over ontslagvergoeding

Werknemers die meer dan 75.000 euro per jaar verdienen, krijgen straks bij ontslag nog maar één jaarsalaris mee. Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken wil hierover binnenkort een akkoord sluiten met vakbonden en werkgevers. Ingewijden hebben dit maandag bevestigd.

In ruil voor de beperking van de ontslagvergoeding voor de topinkomens belooft het kabinet deze regeerperiode het huidige ontslagstelsel met rust te laten. Er komt dus geen versoepeling van het ontslagrecht. De sociale partners zeggen op hun beurt toe volgend jaar te zorgen voor een gematigde loonontwikkeling.

Najaarsoverleg

Ingewijden sluiten niet uit dat er afspraken gemaakt kunnen worden over maximale looneisen van rond de 3,5 procent, evenveel als dit jaar. De overeenstemming hierover moet beklonken worden tijdens het najaarsoverleg tussen kabinet en sociale partners. Donner heeft vakbonden en werkgevers maandagavond geschreven dat hij deze bijeenkomst eind september of begin oktober wil houden.

CNV afwijzend

Vakcentrale CNV reageert in eerste instantie afwijzend op het akkoord dat maandag bereikt is over de ontslagvergoeding en de loonmatiging. Een CNV-woordvoerder zei dat de vakcentrale niet betrokken was geweest bij de gesprekken. (ANP)

Lees ook:

Interim-bestuurder kost ziekenhuizen miljoenen

Politiek hekelt gouden handdruk

Tanke van Amsterdam Thuiszorg vangt 6,5 ton vertrekpremie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.