Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord Menzis en Meavita Nederland

Zorgkantoor Menzis en zorgaanbieders Thuiszorg Groningen en Sensire hebben een regeling getroffen. Thuiszorg Groningen en Sensire ontvangen aanvullende middelen op hun bestaande budget 2008 om aan de sterk gestegen zorgvraag in de regio’s te kunnen voldoen.

Na een overlegperiode van enkele maanden zijn de partijen gisteren tot een afspraak gekomen. “Wij zijn blij dat wij vanaf vandaag de zorg aan klanten weer op vertrouwde wijze kunnen voortzetten”, aldus Leo Markensteijn, bestuursvoorzitter Meavita Nederland waar beide zorgorganisaties onderdeel van uitmaken. Volgens woordvoerster Christina Bierma van Meavita krijgen Thuiszorg Groningen en Sensire nu voldoende middelen van Menzis om de zorg die boven de productieafspraken geleverd werd in 2008 te kunnen betalen. Bestaande klanten kunnen, ook bij een gewijzigde indicatie, zorg blijven ontvangen. Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden en worden volgens de bestaande afspraken met Menzis bij Thuiszorg Groningen, Sensire of door een andere zorgaanbieder in de betreffende regio geholpen.

Ontslagen

Volgens Bierma zullen de werkmaatschappijen ondanks het akkoord moeten reorganiseren. “De ingezette herstelmaatregelen van de werkmaatschappijen blijven noodzakelijk om een gezonde bedrijfsvoering te kunnen voeren in de toekomst. De organisatie moeten zich aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden en lagere tarieven.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Massaontslag dreigt bij Meavita Nederland

Thuiszorg Groningen en Menzis nog niet akkoord

Uitspraak kort geding Menzis versus Meavita

Menzis klaagt thuiszorg aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.