Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Albert Schweitzer en Amphia bundelen apotheken

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en het Amphia Ziekenhuis in Breda voegen hun apotheken samen.
apotheek.asz.jpg
Albert Schweitzer Ziekenhuis

Gisteren hebben de raden van bestuur van beide ziekenhuizen de VOF-akte ondertekend. 

Albert Schweitzer Ziekenhuis
De bereidingsapotheken van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en Amphia in Breda zijn samen opgegaan in één nieuwe bereidingsapotheek onder de naam A+ Apotheek, gevestigd in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Dit bedrijf levert kant-en-klare geneesmiddelen aan de beide ziekenhuizen. Daarnaast levert de apotheek aan nog zo’n zeventig andere ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland.

A+ Apotheek 
De wettelijke eisen zijn zó hoog, dat het handhaven van twee bereidingsapotheken op relatief korte afstand van elkaar niet efficiënt was. De ziekenhuisapothekers en medewerkers van Amphia zetten in Dordrecht hun werkzaamheden voort. Voor A+ Apotheek werken nu in veertig mensen.

Patiëntveiligheid
A+ Apotheek maakt voornamelijk injectiepreparaten voor gebruik in zorginstellingen. Dit zijn veel combinaties en oplossingen van geneesmiddelen die in ziekenhuizen gangbaar zijn, maar die door de farmaceutische industrie niet of niet in deze vorm worden gefabriceerd omdat ze daarvoor te specifiek zijn. Apotheker Hetty Dieleman: “Wij maken de meeste producten op zo’n manier dat de arts of verpleegkundige ze direct kan toedienen, zonder te moeten mengen, afmeten of rekenen. Zo wordt in de klinieken veel tijd bespaard en de kans op foute toedieningen minimaal. 

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.