Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alert moet Jeroen Bosch 1,5 miljoen euro betalen

Het softwarebedrijf Alert moet het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch een schadevergoeding van 1,5 miljoen euro plus rente betalen. Dat oordeelde het gerechtshof in Den Bosch dinsdag. De schadevergoeding is voor het debacle rondom de mislukte invoering van het elektronisch patiëntendossier in het ziekenhuis.
RechterThinkstockPhotos400.jpg

Naast de schadevergoeding moet het Nederlands-Portugese bedrijf Alert ook een bedrag van ruim 1 miljoen euro terugbetalen dat het eerder ten onrechte had ontvangen. Beide partijen waren in 2008 met elkaar in zee gegaan voor de invoering van een elektronisch patiëntendossier en een ict-systeem. Volgens het JBZ schoot Alert in de uitvoering ernstig tekort en werden deadlines niet gehaald. Ook voldeed de geleverde software niet.

Verbroken samenwerking
Het ziekenhuis verbrak de samenwerking en stapte in 2011 naar de rechter. Die gaf het JBZ in eerste instantie grotendeels ongelijk, maar in hoger beroep is bepaald dat de ontbinding van de samenwerkingsovereenkomst wel terecht was. De schade die het ziekenhuis heeft geleden door de mislukte invoering, bedraagt ruim 24 miljoen euro. Dat  werd vorig jaar al duidelijk. (ANP)

Dossier Epd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.