Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Alert verliest kort geding van TweeSteden en JBZ

Epd-leverancier Alert heeft twee rechtszaken verloren tegen het TweeSteden Ziekenhuis en het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Alert verzocht inzage in diverse documenten van de ziekenhuizen. De rechter wees het verzoek af.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Alert verliest kort geding van TweeSteden en JBZ
Foto: ANP - Lex van Lieshout

In het eerste kort geding tegen het JBZ verzocht Alert een audit rapport van Ernst & Young, een overeenkomst en interne documenten van het Jeroen Bosch. De rechter oordeelt dat Alert geen rechtmatige eigenaar is van de genoemde stukken, om deze reden hoeft het ziekenhuis de stukken niet af te dragen. De rechter ziet bovendien niet dat Alert in dit stadium van de procedure een rechtmatig belang heeft bij de vordering van documenten.

Het tweede kort geding tegen het TweeSteden verloor Alert eveneens. Het verzoek om gelijksoortige documenten werd op dezelfde gronden afgewezen. Alert wist ook hier niet voldoende hard

2
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Jammer dat Alert het niet heeft gered. DBC/DOT heeft het pakket in NL de das omgedaan. Een grote jongen in NL heeft dit wel goed op orde. Op het gebied van patiëntenzorg is dat pakket wat minder geschikt maar een ziekenhuis kan nu eenmaal niet zonder geld.
    Jammer dat het NL vergoedingenstelsel/financiering zo enorm complex is, er zijn nl. ZIS-en die veel beter zijn voor de patiëntenzorg.

  2. Lees alle reacties
  3. Misschien een idee om de namen van de adviesbureau’s bekend te maken die de betreffende ziekenhuizen geadviseerd hebben bij de selectie van deze leverancier? Er zijn namelijk ook hele goede adviesbureau’s (ik ken er tenminste één…) die zich vanaf het begin uiterst kritisch hebben opgesteld tegen Alert en dat altijd zijn blijven doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.