Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alie Gelissen wordt directeur Ambulancezorg Fryslân

Mark van Dorresteijn
Alie Gelissen wordt per 1 mei 2011 de nieuwe directeur van Ambulancezorg Fryslân BV. Momenteel is zij nog senior beleidsmedewerker op het ministerie van VWS. Gelissen is daar belast met Acute Zorg en het dossier Ambulancezorg.
Alie Gelissen wordt directeur Ambulancezorg Fryslân

Met kennis van de ambulancewereld, het ambulancedossier en de connectie met VWS is het aantrekken van Gelissen een logische stap, meent de organisatie.

Toekomst

“Zeker nu er een tijdelijke Wet ambulancezorg van kracht wordt, die over vijf jaar een vervolg krijgt. Door nu al voor te sorteren met een nieuwe directeur die kennis van zaken heeft, kunnen we ons als Friese ambulancezorg goed prepareren op toekomstig nieuw beleid vanuit Den Haag”, aldus Tjerk Hiddes, huidig directeur van de organisatie. Hiddes blijft bij Ambulancezorg Fryslân betrokken als bestuurder van de stichting.

Samenwerking

Gelissen wordt naast directeur van Ambulancezorg Fryslân ook directielid van de ambulancezorg overkoepelende RAV Fryslân. In die directie zal ze nauw gaan samenwerken met Sietze Kijlstra. Deze benoeming past bij de steeds intensievere samenwerking tussen RAV Fryslân en de uitvoerende ambulancediensten Ambulancezorg Fryslân en Kijlstra Ambulancegroep Fryslân. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.