Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Alle veranderingen van het pgb in 2015

Schafte het vorige kabinet het persoonsgebonden budget (pgb) nagenoeg af, de huidige regering heeft het pgb verankerd in vier zorgwetten: de Jeugdwet, de Wmo, de Wlz en de Zvw. In dit nieuwe jaar 2015 zal blijken hoe het pgb zich in de praktijk handhaaft. Hier de veranderingen voor het pgb op een rij.
Alle veranderingen van het pgb in 2015
Foto: ANP - Roos Koole
Premium

Het trekkingsrecht

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Onze dochter heeft ZZP 5, kregen bericht alles gewoon door zal gaan, echter via SVB, de rekening van dochter die wij met veel moeite op haar eigen naam had gekregen, kunnen we nu dus l weer op zeggen. In 2013 hadden wij 11000 Euro meer te besteden. Zodat we ne onze dochter nu 7 dagen per maand thuis MOETEN houden, de budget garantie zit er nu niet meer bij, nu 2 dagen per week. Ze komen haar pas om 9.50 uur ophalen. Ben huisman geworden en ook oppas geworden voor kleinzoon. Ik had eerst ’t geluk dat ik betaald wordt uit het PGB. De vergoeding is nu zo klein dat ik niet weet hoe er uit moet komen. Kan het PGB weer om laten zetten naar natura, dat er dan wel gewoon 9 dagdelen betaald worden voor t Activiteiten Centrum, maar dat er voor de overige hulpverleners thuis, w.o. ik zelf dus er ruim 960 Euro te weinig beschikbaar gesteld wordt’. Zit nu te schuiven met de diverse posten. Heb t afgelopen jaar geld bij moeten storten naar de PGB rekening.

  3. De mens als zorgbehoeftig individu wordt het prooi van ambtelijk heen- en weer gedoe, veel registreren, van veel papier, veel praten, en veel langs elkaar heen werken, met als rode lijn: een verdwaalde ambtenaar bepaalt of het zorgbehoeftig mens in aanmerking komt voor zorg á een verassende prijs! De politieke meerderheid in NEDERLAND is ziek tot op het bot en de zieke medemens is een lastig- en ongewenst geval!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.