Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alrijne stoot care-tak af

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De raad van bestuur van Alrijne Zorggroep heeft op 3 maart 2016 besloten om de langdurige zorg met verblijf aan een andere aanbieder van zorg en wonen over te dragen. De beoogde datum van overdracht is 1 januari 2017.
alrijne.logo.png

De twee verpleeghuizen maken deel uit van Alrijne Zorggroep, dat ziekenhuisvestigingen heeft op drie locaties in en om Leiden.

Alrijne
Volgens de zorggroep is uit onderzoek is gebleken dat het voor bewoners en medewerkers van de verpleeghuizen beter is als zij deel uitmaken van een care-organisatie die zich primair richt op de ouderenzorg. Een grotere, gespecialiseerde aanbieder heeft een sterkere positie en meer mogelijkheden om te investeren in de verbetering van de zorg en in te spelen op de vele landelijke ontwikkelingen in de ouderenzorg. De geriatrische revalidatiezorg blijft onderdeel van Alrijne Zorggroep.

Care
Op 1 januari 2017 hoopt de zorggroep de langdurige zorg over te dragen aan een andere aanbieder van zorg en wonen. Het selectietraject voor een geschikte overnamepartner is gestart. Deze overnemende partij wordt uitgezocht op grond van deskundigheid, marktpositie en toekomstvisie en moet in staat zijn om de ontwikkeling van beide verpleeghuizen binnen de ‘care’ sector te versterken en zal een goede samenwerkingspartner voor Alrijne Zorggroep zijn, zo stelt de raad van bestuur.

Werkgelegenheid
Bij de overdracht van de verpleeghuizen geldt dat de medewerkers hun functie volgen. Voor de meeste medewerkers geldt dat ze meegaan in de overdracht naar de andere zorgaanbieder. Een aantal medewerkers blijft werkzaam bij Alrijne Zorggroep

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.