Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alrijne Ziekenhuis volledig over op ChipSoft

Mark van Dorresteijn
Het Alrijne Ziekenhuis heeft een contract getekend om op alle locaties over te gaan op HiX, het epd/zis van ChipSoft.
Alrijne Ziekenhuis volledig over op ChipSoft
Foto: iStock

Het Alrijne Ziekenhuis bestaat sinds 1 januari na een fusie tussen Rijnland Zorggroep (Rijnland Ziekenhuis en de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn) en het Diaconessenhuis Leiden. Het Diaconessenhuis werkte met een vorige versie van het ChipSoft epd (CS-EZIS.Net) en het Rijnland met het epd van Nexus (voorheen McKesson).

Kwaliteit en kosten

Alrijne Ziekenhuis beschikt met HiX straks over één geïntegreerd zis/epd voor onder meer dossiervoering, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en e-health. Bovendien biedt HiX een ‘closed loop’ rondom alle medicatiegerelateerde handelingen, ondersteuning van de landelijke aanleveringen, een sluitende oplossing rondom de prestatie-indicatoren en een PDMS-systeem voor onder meer de OK, de IC en de SEH. Mark de Jong, lid raad van bestuur Alrijne Zorggroep: ‘Wij kiezen bewust voor de 1 suite oplossing en de standaard content. Hierdoor willen wij de professionals geïntegreerde hulpmiddelen aanreiken en tevens de kosten voor beheer in de hand houden.’

Epd / ZIS

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. In het dossier epd/ZIS verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.