Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Altrecht neemt nieuw e-healthportaal in gebruik

Mark van Dorresteijn
Ggz-instelling Altrecht werkt sinds deze week met e-healthportal Karify van IPPZ. De nieuwe portal geeft patiënten meer regie over hun behandeling en medische gegevens.
Altrecht neemt nieuw e-healthportaal in gebruik
Foto: ANP - Roos Koole

Altrecht Autisme Volwassenen is volgens Altrecht de eerste ggz-afdeling in Nederland met een breed aanbod e-healthmodules binnen een beveiligde portal met daarbij vele andere mogelijkheden zoals; veilig mailcontact, (ROM) vragenlijsten, filmpjes en apps ‘op recept’. Nieuw is dat Altrecht de patiënt een persoonlijk gezondheidsdossier aanbiedt waarin hij informatie plaatst die hij relevant vindt. Informatie vanuit Altrecht, maar ook informatie van andere zorgorganisaties. Ook kan de patiënt in deze veilige omgeving familieleden of andere belangrijke personen betrekken en op de hoogte houden van zijn behandeling.

Overzicht en delen geeft rust

‘Naast de behandelinformatie van Altrecht, heb ik in mijn persoonlijk gezondheidsdossier ook verslagen van hulporganisatie MEE toegevoegd, de huisarts maar ook van mijn fysiotherapeut’, vertelt Aldo, een van de gebruikers. ‘Ik vind het prettig om alle informatie over mijn gezondheid in één overzicht te hebben. Ik heb mijn ouders en broer uitgenodigd om lid te worden van Karify, zodat ook zij weten hoe het met me gaat. Dit overzicht en het gemakkelijk kunnen delen van informatie uit mijn dossier geeft me rust.’

Invoering

Het ‘Altrecht deel’ van de portal, zoals oefeningen, psycho-educatie, maar ook bijvoorbeeld tips voor handige apps (apps op recept) is gemaakt door behandelaars van Altrecht Autisme Volwassenen en het e-health team. Ook ervaringsdeskundigen en patiënten zijn betrokken bij de ontwikkeling. Altrecht Autisme Volwassenen zal het nieuwe e-healthbeleid stapsgewijs invoeren. Na een opstarttijd van ongeveer drie maanden zal aan alle patiënten e-health worden aangeboden, tenzij er dringende redenen zijn om dat niet te doen.

Blended7

Zeven ggz-instellingen hebben onlangs afgesproken om samen de implementatie van e-health te versnellen. Altrecht is een van deze organisaties. Het doel van Blended7 is om e-health in minimaal de helft van de ggz-behandelingen aan te bieden.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.