Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alzheimer Centrum opent in Groningen

Naast Amsterdam, Nijmegen en Maastricht krijgt nu ook Groningen een kennis- en onderzoekscentrum op het gebied van dementie. Het vierde Alzheimer Centrum van Nederland opent donderdag.

Het Alzheimer Centrum Groningen is een samenwerkingsverband tussen Alzheimer Nederland en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en richt zich met onderzoek en onderwijs op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun naaste omgeving. In het Alzheimer Centrum Groningen werken zorgverleners en onderzoekers vanuit verschillende disciplines samen, waaronder het centrum Ouderengeneeskunde, de afdeling Neurologie, de vakgroep Verpleeghuisgeneeskunde, de onderzoeksgroep Moleculaire Neurobiologie en het centrum voor Bewegingswetenschappen. In Groningen wordt in het bijzonder onderzoek gedaan naar het gedrag van mensen met dementie en het belang van bewegen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

VU onderzoekt effect beweging op dementerenden

Dementerenden ontspannen in de treincoupé

Licht helpt demente bejaarde

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.